Massachusetts Institute of Technology

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 42°21′36,122″N 71°5′28,936″V

Massachusetts Institute of Technology
Massachusetts Institute of Technology
Motto Mens et Manus
Grunnlagt 1862
Type Privat forskningsuniversitet
President L. Rafael Reif
Beliggenhet Cambridge
Studenter 10 894
Nettsted mit.edu

Massachusetts Institute of Technology (MIT) er et kombinert forskningsinstitutt og universitet i Cambridge, Massachusetts, USA grunnlagt av William Barton Rogers i 1862.

MIT er regnet blant de verdensledende, akademiske institusjonene innen teknologi og vitenskap, i tillegg til mange andre felt, blant annet administrasjon, økonomi, lingvistikk, politisk forskning og filosofi. Det inntar i 2008 niendeplass globalt på Times´ liste over verdens beste universiteter.[1] En liste utarbeidet av Teknisk Ukeblad utarbeidet året før, i 2007, plasserer MIT på 2.-plass globalt, der det er tatt hensyn til de tre mest kjente internasjonale universitetsrankingene (ARWU – Shanghai Jiao Tong University, The Times Higher QS World University Rankings og Webometrics)[2]

Betydningsfulle bidrag i utviklingen av datamaskiner, Internett og annen avansert teknologi kommer fra MIT. Lærestedet er bl.a et senter for utviklingen av fri programvare-bevegelsen. Også FN-fenomenet 100 dollar laptop har sitt utspring her.

I 2006 var det 10 253 studenter ved MIT, og skolepengene var samme år på USD33 600. Det gis eksamener opp til doktorgradsnivå (Ph.D).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Times – THES QS Top Universities, 201-300.
  2. ^ De beste universitetene, Teknisk Ukeblad 9. november 2007

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.