Hopp til innhold

Metropolitan Police Service

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Metropolitan Police Service
Stiftet29. september 1829
LandStorbritannia
HovedkontorNew Scotland Yard
VirkeområdeMetropolitan Police District
Grunnlegger(e)Robert Peel
Daglig lederMark Rowley
Antall ansatte 33 128 politibetjent[1] (2021)
Flagg
Nettstedwww.met.police.uk (britisk-engelsk)
Kart
Metropolitan Police Service
51°29′55″N 0°07′59″V
Hovedkvarteret New Scotland Yard.

Metropolitan Police Service (MPS), ofte kalt Scotland Yard etter navnet på hovedkvarteret, er Stor-Londons politistyrke. Metropolitan Police District (MPD), består av 32 kommuner og dermed mer enn 8 millioner mennesker. Politistyrken har ikke ansvar for City of London, som voktes av City of London Police.[2]

MPS ble etablert 29. september 1829. Styrken ledes av en kommissær (Commissioner of Police of the Metropolis).

I tillegg til det lokale politiansvaret for London, har MPS en del riksdekkende oppgaver, blant annet innenfor terrorbekjempelse og beskyttelse av diplomater, ministre og kongelige.[trenger referanse]

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Den ordinære politivirksomheten i London utføres av 33 geografiske divisjoner (borough operational command units, BOCUs), som hver dekker en av Londons 32 bydeler samt Heathrow lufthavn. De geografiske divisjonene har ansvaret for lokale polititjenester, inkludert etterforskning. Hver divisjon har flere politistasjoner.

MPS hadde i 2021 33128 politibetjenter, 9 804 kontorister, 1 179 vektere og 1 838 spesialbetjenter.[3]

Utrykningsbil fra Metropolitan Police Service

På sentralt nivå har MPS en rekke spesialenheter og to store spesialavdelinger som dekker hele byen. Spesialenhetene inkluderer Trafikkenheten (600 mann), Flyenheten (3 helikoptre), Enhet for offentlig orden, Rytterenheten, Hundeenheten og Båtenheten.[trenger referanse] De to store spesialavdelingene er Direktoratet for spesiell kriminalitet og Avdelingen for spesialoperasjoner.

Sutton Parks Constabulary er en lokal, britisk politistyrke som har ansvaret for å håndheve lov og orden i offentlige parker i bydelen Sutton i London. Styrken ble opprettet i 1998 og patruljerer bydelens 89 parker og frialeraler, 36 kolonihageanlegg og 2 gravlunder.

Politistasjoner[rediger | rediger kilde]

Det er i tillegg til hovedkvarteret 140 politistasjoner i London.[trenger referanse] Disse inkluderer både distriktshovedkvarterene som er store og døgnåpne, og mindre stasjoner med kortere åpningstider.

Den eldste bevarte politistasjonen, som lå i Bow Street, ble åpnet i 1881. Den ble nedlagt i 1992, og i 2006 la man også ned Bow Street Magistrates Court ved siden av. Den eldste politistasjonen som er operativ er i Wapping, og ble åpnet i 1908. Den er hovedkvarter for Marine Support Unit, og huser også et bårehus og River Police Museum.

De fleste politistasjoner kan gjenkjennes ved at det er en eller flere blå lamper ved inngangen. Disse ble innført i 1861.

En vanlig politistasjon har en inngang for ansatte og en for publikum, et lite resepsjonsområde, glattceller, avhørsrom og kontorer. Det har blitt foreslått å revurdere måten man bygger og innreder politistasjoner på, slik at man gjennom det fysiske miljøet oppnår bedre kontakt med publikum.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.met.police.uk/police-forces/metropolitan-police/areas/about-us/about-the-met/structure/.
  2. ^ «Jurisdiction». 2021. Arkivert fra originalen 23. oktober 2020. Besøkt 12. februar 2022. 
  3. ^ «Structure of the Met». 2021. Besøkt 12. februar 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]