Kent Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kent Police

EnglandPoliceKent.png

Styrkens område vist i Storbritannia

Område: Kent
Areal: 1433 km²
Befolkning: Ca. 1,6 million (2206)
Opprettet: 1974
Hovedkvarter: Maidstone
Tjenestemenn: 3590
Spes.konst.: 329
Andre ansatte: 2370
Nettsted Kent Police

Kent Police er en regional britisk politistyrke med ansvar for Kent inkludert den enhetlige myndighet Medway. Styrken fikk sin nåværende form da Canterbury City Police ble innlemmet i det gamle Kent Police i 1974.

Styrken har ansvar for Kanaltunnelen, og på grunn av dette er den unik blant britisk politistyrker ved at den har en stasjon i utlandet, nærmere bestemt i Coquelles i Frankrike. Noen tjenestemenn fra Kent Police er plassert der for å overvåke trafikken fra fransk side. Kent Police har sammen med Highways Agency ansvar for å iverksette Operation Stack for å kontrollere trafikken gjennom tunnelen når dette er nødvendig.

I forbindelse med en større reform av politiet i England i 2006 er det foreslått at Kent Police skal fortsette som en egen styrke. Dette skyldes at den har såpass mange tjenestemenn at den kan fungere optimalt i forhold til de utfordringer som finnes i moderne politiarbeid.

Kontrollorganet Kent Police Authority har ni folkevalgte rådsmedlemmer (syv fra Kents grevskapsråd og to fra Medway), tre magistrater og fem uavhengige medlemmer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]