Devon and Cornwall Constabulary

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Devon and Cornwall Constabulary

EnglandPoliceDevonCornwall.png

Styrkens område vist i Storbritannia

Område: Devon og Cornwall
Areal: ? km²
Befolkning: Ca. 1,5 millioner (2006)
Opprettet: 1967
Hovedkvarter: Exeter
Tjenestemenn: Ca. 3500
Spes.konst.: Ca. 600
Andre ansatte: Ca. 2200
Nettsted Devon and Cornwall Constabulary

Devon and Cornwall Constabulary er en engelsk politistyrke som betjener grevskapene Devon og Cornwall, inkludert distriktene Plymouth, Torbay og Scillyøyene. Det geografiske området som politistyrken dekker er det største i England og det femtestørste i hele Storbritannia. Hovedkvarteret ligger i Middlemoor nær Exeter.

Det meste av året er befolkningstallet i området omkring halvannen million, men i turistsesongen kan det stige til hele åtte millioner; i løpet av et vanlig år er omkring elleve millioner innom for kortere eller lengre opphold. Ettersom styrken i utgangspunktet har færre konstabler i forhold til folketallet enn andre styrker i England, og avstandene innenfor området er store, har man arbeidet mye for å finne alternative løsninger for å kunne utføre arbeidsoppgavene på en forsvarlig måte. Området er delt i fire avdelinger: Cornwall & The Isles of Scilly, Plymouth, South & West Devon og North & East Devon. Disse er i sin tur delt i mindre områder og i patruljeruter.

Styrken ble opprettet 1. april 1967 ved at Devon and Exeter Police, Cornwall County Constabulary og Plymouth City Police ble slått sammen.

Devon and Cornwall Constabulary Museum ligger i hovedkvarteret.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]