Ministry of Defence Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ministry of Defence Police
MDP
TypePoliti
VirkeområdeStorbritannia
Etablert1971
HovedkontorWethersfield
Lokale ledd55 politistasjoner
MottoProtecting the UK’s Defence capability
Ansatte2 700 betjenter
Nettsidemod.police.uk
En MDP-bil

Ministry of Defence Police (MDP) er politietaten for det britiske forsvarsministeriet. Den ble opprettet i 1971 ved sammenslåingen av Air Ministry Police, War Office Police og Admiralty Police.

MDP er en sivil politistyrke med 3 800 tjenestemenn. Til forskjell fra de fleste andre britiske politistyrker, er alle tjenestemenn i MDP opplært i bruk av skytevåpen, og 70 prosent av styrken bærer våpen til enhver tid.

MDP arbeider tett med Ministry of Defence Guard Service og Northern Ireland Security Guard Service, ministeriets sivile vekterstyrker, og med militærpolitistyrkene i marinen (Royal Navy Police), hæren (Royal Military Police og Military Provost Guard Service), marineinfanteriet (Royal Marines Police) og flyvåpenet (Royal Air Force Police).

MDP har ansvaret for sikkerheten på forsvarsinstallasjoner i Storbritannia, og utøver uniformert patruljering og etterforskning på disse installasjonene. Etaten er til stede på rundt 120 forsvarsinstallasjoner, inkludert arsenaler, depoter, marinebaser, boligeiendommer, amerikanske flystasjoner, våpenfabrikker, forsvarets forskningsinstitusjoner og den kongelige mynt.

Etaten har rundt 400 politihundenheter med eksplosiv-, narkotika- og søkehunder. Spesialeskortegruppen beskytter kjernefysisk materiale under transport mellom forsvarsinstallasjoner. Kriminalavdelingen etterforsker lovbrudd på forsvarsinstallasjoner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]