Hopp til innhold

City of London Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
City of London Police
TypePoliti
VirkeområdeCity of London
Etablert1839
HovedkontorWood Street
Lokale ledd3 stasjoner
Budsjett 123,8 mill. pund (2015/16)
Ansatteca. 699 polititjenestemenn; 413 sivilt ansatte
JurisdiksjonCity of London
Nettstedwww.cityoflondon.police.uk
City of London Police Officers

City of London Police er City of Londons politistyrke. Den er ikke del av Metropolitan Police Service, som har ansvaret for resten av Stor-London. City of London Politi har rundt 1 200 ansatte, hvorav 800 er polititjenestemenn. Det er politistasjoner ved Snow Hill, Wood Street og Bishopsgate.

Den moderne politistyrken ble stiftet i 1839, da Corporation of London bestemte seg for å modernisere politiet for å unngå at den eldre styrken ble innlemmet i Metropolitan Police. Dens historie går lenger tilbake, da den er en direkte etterfølger etter City of London Watch som ble grunnlagt i det 13. århundre.

Olympiske leker[rediger | rediger kilde]

Londonpolitiet har stilt lag i tautrekking under tre olympiske leker. Under OL 1908 i London ble de olympiske mestere, de beseiret Liverpoolpolitiet i finalen. Fire år senere under OL 1912 i Stockholm fikk de sølvmedalje, de tapte mot Stockholmpolitiet. Siste gangen tautrekking stod på det olympiske programmet var under OL 1920 i Antwerpen. Londonpolitet vant finalen over Nederland og de er dermed regjerende olympiske mestere i tautrekking.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]