City of London Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
City of London Police Officers

City of London Politi er City of Londons politistyrke. Den er ikke del av Metropolitan Police Service, som har ansvaret for resten av Stor-London. City of London Politi har rundt 1 200 ansatte, hvorav 800 er polititjenestemenn. Det er politistasjoner ved Snow Hill, Wood Street og Bishopsgate.

Den moderne politistyrken ble stiftet i 1839, da Corporation of London bestemte seg for å modernisere politiet for å unngå at den eldre styrken ble innlemmet i Metropolitan Police. Dens historie går lenger tilbake, da den er en direkte etterfølger etter City of London Watch som ble grunnlagt i det 13. århundre.

Olympiske leker[rediger | rediger kilde]

Londonpolitiet har stilt lag i tautrekking under tre olympiske leker. Under OL 1908 i London ble de olympiske mestere, de beseiret Liverpoolpolitiet i finalen. Fire år senere under OL 1912 i Stockholm fikk de sølvmedalje, de tapte mot Stockholmpolitiet. Siste gangen tautrekking stod på det olympiske programmet var under OL 1920 i Antwerpen. Londonpolitet vant finalen over Nederland og de er dermed regjerende olympiske mestere i tautrekking.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]