Warwickshire Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Warwickshire Police

EnglandPoliceWarwickshire.png

Styrkens område vist i Storbritannia

Område: Warwickshire
Areal: 1974 km²
Befolkning: ca. 525 500 ()
Opprettet: 1840
Hovedkvarter: Leek Wootton
Tjenestemenn: 1012
Nettsted Warwickshire Police

Warwickshire Police er Home Office politiet med ansvar for Warwickshire i England. Enheten var kjent som Warwickshire Constabulary inntil 2001. Det er det nest minste terrotoriale politi i England og Wales etter City of London Police, med kun 998,6 (tilsvarende fulle stillinger) tjenestemenn pr. desember 2006.[1] Politidistriktet har cirka 519 000 innbyggere.

Etter et forslag fra Home Secretary den 6. februar 2006 om å slå Warwickshire Police sammen med Staffordshire Police, West Mercia Constabulary og West Midlands Police for å skape et strategisk politienhet for regionen West Midlands.[2] Dette forslaget har siden da blitt lagt på hylla.

Warwickshire Police var inntil april 2007 en partner sammen med tre andre politienheter i Central Motorway Police Group.

Historie[rediger | rediger kilde]

Politienheten ble etablert i 1840 som Warwickshire County Constabulary. Enhetens ansvarsområde dekket ikke hele fylket før i 1857. Birmingham, Coventry, Leamington Spa, Stratford-upon-Avon og Warwick opprinnelig hadde sine egne politienheter. Warwickshire enheten absorberte Warwick Borough Police i 1875 og Stratford-upon-Avon Borough Police i 1889 mens Leamington Borough Police varte til 1946. I 1969 Coventry City Police også gikk inn i Warwickshire Constabulary og politienheten ble omdøpt til Warwickshire and Coventry Constabulary. Dog med inkluderingen av Coventry inn i det nye fylket West Midlands i 1974, ble Coventrys politienhet en del av det nye West Midlands Police, som også tok over områdene til Birmingham City Police samt deler av det nordvestre området av Warwickshire (rundt Solihull og Sutton Coldfield). Warwickshire Constabulary gikk tilbake til sitt gamle navn.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Politienheten ledes av en Chief Constable, en Deputy Chief Constable, to Assistant Chief Constabler og em sivil Director of Finance. Hovedkvarteret ligger i Woodcote som er et 1800-talls herskapshus og eiendom i landsbyen Leek Wootton, som har vært enhetens hovedkvarter siden 1949.

Fylket er delt inn i distrikter/boroughs som hver er kommandert av en Chief Inspector. De fleste sektorene har kun en politistasjon, mens noen har noen flere.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]