Hopp til innhold

Warwickshire Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Warwickshire Police


Styrkens område vist i Storbritannia

Område: Warwickshire
Areal: 1974 km²
Befolkning: ca. 568 167 (2019)
Opprettet: 1840
Hovedkvarter: Leek Wootton
Tjenestemenn: 1 113
Nettsted Warwickshire Police

Warwickshire Police er det britiske inneriksdepartementets politienhet med ansvar for Warwickshire i England. Enheten hadde navnet Warwickshire Constabulary frem til 2001. Det er den nest minste terrotoriale politienheten i England og Wales etter City of London Police, med 1 113 ansatte pr. mars 2013.[1] Politidistriktet har cirka 568 000 innbyggere.

6. februar 2006 foreslo den britiske innenriksministeren å slå sammen Warwickshire Police med Staffordshire Police, West Mercia Constabulary og West Midlands Police for å etablere en strategisk politienhet i West Midlands.[2] Forslaget ble lagt på hylla, men i 2013 ble enhetene i Warwickshire og West Mercia slått sammen. Enhetene ble imidlertid adskilt i 2019.[3]

Historie[rediger | rediger kilde]

Politienheten ble etablert i 1840 som Warwickshire County Constabulary. Enhetens ansvarsområde dekket imidlertid ikke hele fylket før i 1857, da Birmingham, Coventry, Leamington Spa, Stratford-upon-Avon og Warwick opprinnelig hadde egne politienheter. Warwickshire-enheten ble slått sammen med Warwick Borough Police i 1875 og Stratford-upon-Avon Borough Police i 1889, mens Leamington Borough Police besto frem til 1946. I 1969 ble også Coventry City Police en del av Warwickshire Constabulary og politienheten fikk navnet Warwickshire and Coventry Constabulary. Da Coventry ble en del av det nye fylket West Midlands i 1974, ble Coventrys politienhet en del av det nye West Midlands Police. Også områdene til Birmingham City Police, samt deler av det nordvestre området av Warwickshire (rundt Solihull og Sutton Coldfield) ble overført dit. Det som var igjen av politienheten fikk navnet Warwickshire Constabulary.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Fylket er delt inn i fem distrikter og «boroughs», i hovedsak sammenfallende med de administrative distriktene og «borough-ene». Det er 33 lokale politienheter i Warwickshire Police – kalt «Safer Neighborhood Teams».

Distriktene og «borough-ene» er gruppert i tre politiområder, hver ledet av en superintendent (gradsnivået mellom «chief superintendent» og «chief inspector»). North Warwickshire og Nuneaton and Bedworth utgjør politiområdet i nordre del av Warwickshire, Rugby utgjør politiområdet i øst og Leamington, Warwick og Stratford-on-Avon utgjør politiområdet i sør.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]