Humberside Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Humberside Police

EnglandPoliceHumberside.png

Styrkens område vist i Storbritannia

Område: Humberside
Areal: ? km²
Befolkning: ? (-)
Opprettet: 1974
Hovedkvarter: Kingston upon Hull
Tjenestemenn: ?
Spes.konst.: ?
Andre ansatte: ?
Nettsted Humberside Police

Humberside Police er en regional britisk politistyrke med ansvar for det tidligere grevskapet Humberside i England. Dette området består av North East Lincolnshire, North Lincolnshire, East Riding of Yorkshire og Kingston upon Hull.

Styrken ble opprettet i 1974 ved at flere lokale styrker ble slått sammen da grevskapet Humberside ble opprettet. Siden Humberside ble oppløst i 1996 har de fire administrative områdene som styrken dekker i fellesskap utnevnt medlemmer til kontrollorganet Humberside Police Authority.

I 2004 kom Humberside Police Authority i medias søkelys da innenriksminister David Blunkett påla myndigheten å sparke Chief Constable David Westwood. Årsaken til at han skulle sies opp var at Soham-undersøkelsen kom frem til at Humberside Police hadde begått feil under etterforskningen av Soham-drapene. Til slutt fikk ministeren en rettslig kjennelse som suspenderte Westwood. Kontrollorganet fikk igjen uønsket oppmerksomhet i 2005, da Colin Inglis, som var leder under kontroversen året før, ble stilt for retten anklaget for seksuell antasting.

Ifølge planen for omorganisering av politiet i England som ble presentert av Home Office i mars 2006 skal Humberside Police slås sammen med North Yorkshire Police, South Yorkshire Police og West Yorkshire Police. Årsaken er at de fire styrkene regnes for å være for små til å takle de utfordringer moderne politiarbeid står overfor.