Greater Manchester Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Greater Manchester Police

EnglandPoliceGreaterManchester.png

Styrkens område vist i Storbritannia

Område: Stor-Manchester
Areal: 1276 km²
Befolkning: Ca. 2,5 millioner (2006)
Opprettet: 1974
Hovedkvarter: Chester House, Trafford
Tjenestemenn: 8167
Spes.konst.: 350
Andre ansatte: 3750
Nettsted Greater Manchester Police

Greater Manchester Police (GMP) er en regional britisk politistyrke med ansvar for Stor-Manchester i England. Hovedkvarteret til styrken ligger i Chester House i Trafford. GMP ble opprettet i 1974 ved at deler av Lancashire Constabulary ble slått sammen med Manchester and Salford Police.

Styrken har over 8 000 tjenestemenn, 350 frivillige spesialkonstabler, en kontorstab på 3 750 personer og 200 community support officers. Dette gjør GMP til den nest største politistyrken i England og Wales, etter Metropolitan Police Service.

Tjenestemenn i GMP bærer normalt ikke våpen, men styrken har en taktisk avdeling (Tactical Firearms Unit) utstyrt med armed response vehicles. Medlemmer av denne avdelingen er utstyrt med MP5-maskinpistoler, GLOCK-pistoler og elektrovåpen. GMP ble i 2005 den første politistyrken utenfor London til å opprette en egen antiterroravdeling.

Regulære konstabler er utstyrt med en politiradio med kryptering, en teleskopbatong, CS-spray, håndjern, førstehjelpsutstyr og skuddsikker vest.

GMPs sjef er en Chief Constable, per 2006 Michael J. Todd. Hver avdeling ledes av en Chief Superintendent.