Sussex Police

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sussex Police

EnglandPoliceSussex.png

Styrkens område vist i Storbritannia

Område: East Sussex, West Sussex
Areal: 3783 km²
Befolkning: Ca. 1,5 millioner (2005)
Opprettet: 1. januar 1968
Hovedkvarter: Lewes
Tjenestemenn: 3094
Nettsted Sussex Police

Sussex Police er en regional britisk politistyrke med ansvar for East Sussex og West Sussex, inkludert den enhetlige myndigheten Brighton and Hove.

Det var opprinnelig egne politistyrker i de to grevskapene. Disse ble midlertidig slått sammen under andre verdenskrig, en ordning som varte fra 1943 til 1947. I 1967 ble de permanent sammenslått, med virkning fra 1. januar 1968.

Politidistriktet er delt inn i seks divisjoner, som igjen er delt inn i distrikter.

Kontrollmyndigheten for styrken er Sussex Police Authority, som har sytten medlemmer. Ni er folkevalgte rådsmedlemmer fra grevskapene og den enhetlige myndigheten, tre er fredsdommere og fem er uavhengige medlemmer.

I et forslag til ny struktur for det britiske politiet ble det 20. mars 2006 anbefalt å slå sammen Sussex Police med Surrey Police. Planene ble oppgitt i juli 2006.

Sussex Police Museum[rediger | rediger kilde]

Sussex Police Museum ligger i Brighton, og er i motsetning til mange andre politimuseer åpent for allmennheten. Det ble åpnet 4. mai 2005, og har en stor samling memorabilia knyttet til politiet i området. Museet ligger i den gamle politistasjonen i Brighton, under rådhuset.