Wikipedia:Dugnadskontor/Endre yrke til beskjeftigelse i infobokser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Endre yrke til beskjeftigelse i infobokser[rediger kilde]

Lagt inn av: Kjetil_r 6. jan. 2018 kl. 13:43 (CET)

Jeg endret parameteren yrke til beskjeftigelse i infobokser (diff), fordi det er dette feltet heter på Wikidata. Diskusjonen på Wikipedia:Tinget/Arkiv/2017-34#Infoboks_biografi_-_Yrke gikk også i retning av at «beskjeftigelse» var bedre enn «yrke» (slik jeg tolker den).

Etter endringen i infoboksen har man det problemet at manuelt overstyrte felt må endres fra | = yrke til | = beskjeftigelse for at dette skal fungere. Kan dette gjøres som en botjobb? Hilsen Kjetil_r 6. jan. 2018 kl. 13:43 (CET)

Det dreier seg om ca. 14 000 artikler så vidt jeg kan se. (Antall artikler i Kategori:Artikler hvor beskjeftigelse forskjellig fra Wikidata). Kjetil_r 7. jan. 2018 kl. 15:02 (CET)


Tekniske detaljer på foreslått kjøring[rediger kilde]

Hvilket script som kjøres med lenke til kildekode/hjemmeside.
Hvilke parametre som benyttes.
  • replace.py -transcludes:Infoboks_biografi -summary:"Retter yrke til beskjeftigelse i infoboks" -regex "\s*yrke\s*=" " beskjeftigelse ="
Botjobben må deretter kjøres på nytt, én gang for hver infoboks som benytter seg av {{Infoboks biografi}}. Det er rundt regnet 40 stykker av dem, de fleste forøvrig veldig lite brukt.

Testkjøring[rediger kilde]

Bevis på testkjøring med to testendringer
  • Infoboksen hadde ikke whitespaces: [1]
  • Infoboksen hadde whitespaces: [2]

Diskusjon[rediger kilde]

Hvis konsensus er for kjøringen, skal det settes en dato / tid for når kjøringen i henhold til retningslinjene kan utføres tidligst.

Støtter kjøringen, men \s*yrke\s*= matcher i utg.pkt. litt mer enn det vi ønsker , se bl.a. treff nummer 2. Prøv å legge på en vertikalstrek først (escapet som \|). I tillegg synes jeg det er best å bevare whitespace som den er. Det kan man gjøre slik:

python pwb.py replace -search:"insource:/\|\s*yrke\s*=/" \
  -summary:"Retter yrke til beskjeftigelse i infoboks" \
  -regex \
  "\|(\s*)yrke(\s*)=" \
  "|\1beskjeftigelse\2="

Ved å bruke insource som kriterium slipper du å gjenta den for alle infoboksene, men det går selvfølgelig også an å bruke transcludes hvis du vil ha mer kontroll. – Danmichaelo (δ) 8. jan. 2018 kl. 00:37 (CET)

En slik erstatning forutsetter at alle angivelser av \|(\s*)yrke(\s*)= skal erstattes. Det betyr at alle maler må sjekkes om de bruker denne parameteren på samme vis. Hvis en ikke vet dette ed sikkerhet så er det bedre å erstatte en for en av parametre i maler som en vet er satt opp riktig. — Jeblad 9. jan. 2018 kl. 06:32 (CET)
Takk til Danmichaelo for en god tilbakemelding. Jeg endret nå boten til:
replace.py -transcludes:Infoboks_biografi -summary:"[[Wikipedia:Dugnadskontor/Endre yrke til beskjeftigelse i infobokser]]" -regex "\|(\s*)yrke(\s*)=" "|\1beskjeftigelse\2="
… og dette funker også på infobokser der den loddrette streken kommer bakerst, noe min første versjon ikke taklet så bra. Jeg har heller ikke sett eksempler på artikler der din måte feiler på, og jeg har nå prøvd en god del. Forøvrig er jeg enig med Jeblad i at det er tryggere å bare ta infoboksene der jeg har verifisert at parameteren yrke faktisk betyr det jeg tror den gjør.
Nå har det gått en uke, én annen bruker har godkjent, og ingen har protestert. Jobben er annonsert på Torget. Det betyr vel så vidt jeg kan se at alle retningslinjer i Wikipedia:Roboter/Generell bot nå er oppfylt, og at vi kan sette i gang. Det eneste som gjenstår da er vel å sette botflagg på Bruker:Reebot2k? Pinger alle byråkrater: @Cocu, Harald Haugland, Haros, Nsaa, Profoss, Jon Harald Søby: kan en av dere sette flagget? Jeg kan gjerne tenke meg å sette i gang med kjøringen i morgen kveld. Mvh. Kjetil_r 13. jan. 2018 kl. 00:44 (CET)
@Kjetil r: Tja, du har jo ikke spurt på Wikipedia-diskusjon:Roboter… 😜 Setter flagg nå. Jon Harald Søby (diskusjon) 13. jan. 2018 kl. 00:50 (CET)

Botten har nå kjørt seg ferdig. Det ble totalt 31 113 artikler som ble endret, noe som var ca. det dobbelte av hva jeg anslo på forhånd. Grunnen var at jeg ikke hadde talt med artikler med tomme | yrke = -felt i det opprinnelige overslaget.

Sjekker man søket Danmichaelo viste til ovenfor ser alt veldig bra ut – det ser ut til at alle forekomster nå er rettet opp. Jeg arkiverer derfor dugnadsjobben. Hilsen Kjetil_r 17. jan. 2018 kl. 23:11 (CET)