Liste over kirker i Vest-Agder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over kirker i Vest-Agder lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Vest-Agder.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Grindheim kirke 1783 Agder og Telemark Mandal Grindheim Audnedal Grindheim kirke.jpg
Konsmo kirke 1802 Agder og Telemark Mandal Konsmo Audnedal
Farsund kirkegård Agder og Telemark Farsund
Frelserens kirke 1785 Agder og Telemark Lister Farsund Farsund Frelserens kirke i Farsund.jpg
Herad kirke 1957 Agder og Telemark Lister Herad Farsund Herad kirke.gif
Spind kirke 1776 Agder og Telemark Lister Farsund Farsund Spind kirke.jpg
Vanse kirke 1037 Agder og Telemark Lister Lista Farsund Vanse kirke.JPG
Vestbygda kapell 1909 Agder og Telemark Lister Lista Farsund Vestbygda kapell.JPG
Åpta misjonssenter 1962 Agder og Telemark Farsund
Austad kirkegård Agder og Telemark Flekkefjord
Bakke kirke 1670 Agder og Telemark Lister Bakke Flekkefjord Bakke kirke2.JPG
Flekkefjord kirke 1833 Agder og Telemark Lister Flekkefjord Flekkefjord Flekkefjord kirke.JPG
Gyland kapell 1970 Agder og Telemark Lister Gyland Flekkefjord
Gyland kirke 1815 Agder og Telemark Lister Gyland Flekkefjord Gyland Kirke 2010.PNG
Hidra kirke 1854 Agder og Telemark Lister Hidra Flekkefjord Hidra kirke, Vest-Agder - Riksantikvaren-T217 01 0133.jpg
Kvanvik kirkegård Agder og Telemark Flekkefjord
Sira kirkegård Agder og Telemark Flekkefjord
Søyland kirkegård Agder og Telemark Flekkefjord Søyland gravkapell.JPG
Tjørsvåg kirkegård Agder og Telemark Flekkefjord
Eiken kirke 1818 Agder og Telemark Lister Eiken Hægebostad NMS Eiken 240405 012.jpg
Hægebostad kirke 1844 Agder og Telemark Lister Hægebostad Hægebostad Hægebostad krirke.jpg
Flekkerøy kirke 1960 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Flekkerøy Kristiansand Flekkeroy church.png
Grim kirke 1969 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Grim Kristiansand har ikke kirkegård Grim kirke.JPG
Hellemyr kirke 1988 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Hellemyr Kristiansand har ikke kirkegård Hellemyr kirke.JPG
Hånes kirke 1986 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Hånes Kristiansand har ikke kirkegård Hånes kirke.JPG
Jesu kristi kirke SDH Kristiansand
Justvik kirke 1996 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Oddernes Kristiansand har ikke kirkegård Justvik kirke.JPG
Kristiansand domkirke 1885 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Kristiansand domkirke Kristiansand har ikke kirkegård Kristiansand domkirke (1).jpg
Lund kirke 1987 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Lund Kristiansand har ikke kirkegård Lund kyrkje i Kristiansand.jpg
Oddernes kirke 1150 (ca.) Agder og Telemark Kristiansand domprosti Oddernes Kristiansand Oddernes kirke B.JPG
Randesund kirke 1864 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Randesund Kristiansand Randesund kirke 001.JPG
St. Ansgar kirke 1935 Oslo katolske bispedømme St. Ansgar Kristiansand har ikke kirkegård St. Ansgar katolske krk. Krsand.JPG
Søm kirke 2004 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Randesund Kristiansand har ikke kirkegård Som-kirke.JPG
Torridal kirke 1978 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Torridal Kristiansand Torridal kirke.JPG
Tveit kirke 1100 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Tveit Kristiansand Tveit-kirke.JPG
Voie kirke 1990 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Voie Kristiansand Voie kirke.JPG
Vågsbygd kirke 1967 Agder og Telemark Kristiansand domprosti Vågsbygd Kristiansand har ikke kirkegård Vaagsbygd kirke.jpg
Ålefjær bedehuskapell Kristiansand Kristiansand, Rv 453 - Ålefjær bedehus.JPG
Feda kirke 1800 Agder og Telemark Lister Feda Kvinesdal Feda Kirke 2010-07-04.jpg
Fjotland kirke 1836 Agder og Telemark Lister Fjotland Kvinesdal Fjotland-kirke.jpg
Knaben kapell 1936 Agder og Telemark Kvinesdal
Kvinesdal kirke 1837 Agder og Telemark Lister Kvinesdal Kvinesdal Kvinesdal kirke.jpg
Netlandsnes kapell 1886 Agder og Telemark Kvinesdal Netlandsnes-kapell.JPG
Spangereid kirke 1100 -tallet Agder og Telemark Mandal Spangereid Lindesnes Spangereid church.JPG
Valle kirke 1793 Agder og Telemark Mandal Valle Lindesnes Valle kirke.jpg
Vigmostad kirke 1848 Agder og Telemark Mandal Vigmostad Lindesnes Vigmostad kirke, Vest-Agder - Riksantikvaren-T209 01 0004.jpg
Austad kirke 1803 Agder og Telemark Lister Austad Lyngdal Austad Kirke Lyngdal.jpg
Korshamn kapell 1906 Agder og Telemark Lyngdal Korshamn kapell.JPG
Kvås kirke 1836 Agder og Telemark Lister Kvås Lyngdal Kvås kirke.jpg
Lyngdal kirke 1848 Agder og Telemark Lister Lyngdal Lyngdal LyngdalKirke.jpg
Harkmark kirke 1613 Agder og Telemark Mandal Mandal Harkmark kirke.JPG
Holum kirke 1825 Agder og Telemark Mandal Holum Mandal Holum kirke.JPG
Mandal kirke 1821 Agder og Telemark Mandal Mandal Mandal Mandal kirke2.JPG
Skjernøy kapell 1913 Agder og Telemark Mandal Skjernøy kapell.jpg
Bjelland kirke 1793 Agder og Telemark Mandal Bjelland Marnardal Bjelland kirke, Vest-Agder - Riksantikvaren-T207 01 0009.jpg
Laudal kirke 1826 Agder og Telemark Mandal Laudal Marnardal Laudal kirke, Vest-Agder - Riksantikvaren-T206 01 0008.jpg
Øyslebø kirke 1797 Agder og Telemark Mandal Øyslebø Marnardal Øyslebø kirke, Vest-Agder - Riksantikvaren-T206 01 0012.jpg
Haughom kapell 1930 Agder og Telemark Lister Sirdal Sirdal
Kvævemoen kapell 1962 Agder og Telemark Lister Sirdal Sirdal Kvævemoen kapell.jpg
Lunde kirke 1873 Agder og Telemark Lister Sirdal Sirdal Lunde kyrkje02.jpg
Skeihaugen kirkegård Agder og Telemark Sirdal
Tonstad kirke 1852 Agder og Telemark Lister Sirdal Sirdal Tonstad kirke.JPG
Finsland kirke 1803 Agder og Telemark Mandal Finsland Songdalen Finsland kirke, Vest-Agder - Riksantikvaren-T207 01 0004.jpg
Greipstad kirke 1828 Agder og Telemark Mandal Greipstad Songdalen Greipstad kirke.JPG
Langenes arbeidskirke 1987 Agder og Telemark Mandal Søgne Søgne Langenes arbeidskirke, Søgne.JPG
Søgne gamle kirke 1640 Agder og Telemark Mandal Søgne Søgne Søgne gamle kirke.jpg
Søgne hovedkirke 1861 Agder og Telemark Mandal Søgne Søgne Søgne hovedkirke.jpg
Hægeland kirke 1830 Agder og Telemark Otredal Hægeland Vennesla Haegeland kirke2.jpg
Vennesla kirke 1830 Agder og Telemark Otredal Vennesla Vennesla Vennesla kirke.jpg
Øvrebø kirke 1800 Agder og Telemark Otredal Øvrebø Vennesla Vennesla, Øvrebø kirke fra vest 02.JPG
Ljosland kapell 1959 Agder og Telemark Åseral Ljosland kapell.jpg
Åknes kapell 1873 Agder og Telemark Åseral Åseral, Åknes kapell frå SV.JPG
Åseral kirke 1822 Agder og Telemark Mandal Åseral Åseral Åseral kirke.jpg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]