Liste over kirker i Aust-Agder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller Bing

Liste over kirker i Aust-Agder lister kirkebygg i Den norske kirke i Aust-Agder etter kommuner.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Trefoldighetskirken 1888 Agder og Telemark Arendal Trefoldighet Arendal har kirkegård 58°27′33″N 8°45′57″Ø Arendal Trefoldighetskirke.JPG
Austre Moland kirke 1673 Agder og Telemark Arendal Austre Moland Arendal har kirkegård 58°32′47″N 8°48′40″Ø A-Moland-krk.jpg
Barbu kirke 1880 Agder og Telemark Arendal Barbu Arendal har kirkegård 58°27′48″N 8°46′09″Ø Arendal Barbu kirke c.JPG
Bjorbekk kirke 1884 Agder og Telemark Arendal Øyestad Arendal har kirkegård 58°26′30″N 8°41′54″Ø Arendal Bjorbekk kirke a.JPG
Engene kirke 1882 Agder og Telemark Arendal Øyestad Arendal har kirkegård 58°24′06″N 8°41′35″Ø Arendal Engene kirke b.JPG
Flosta kirke 1600-tallet Agder og Telemark Arendal Flosta Arendal har kirkegård 58°31′43″N 8°56′03″Ø Arendal Flosta krk a.JPG
Færvik kirke 1884 Agder og Telemark Arendal Tromøy Arendal har kirkegård 58°27′00″N 8°48′36″Ø Arendal Færvik kirke.JPG
Hisøy kirke 1849 Agder og Telemark Arendal Hisøy Arendal har kirkegård 58°26′00″N 8°44′52″Ø Arendal Hisøy kirke.JPG
Kongshavn kapell 1921 Agder og Telemark Arendal Tromøy Arendal ikke kirkegård 58°29′03″N 8°51′49″Ø Kongshavn kapell.jpg
Stokken kirke 1879 Agder og Telemark Arendal Stokken Arendal har kirkegård 58°29,511′N 8°50,645′Ø Arendal Stokken krk.JPG
Tromøy kirke 1150 Agder og Telemark Arendal Tromøy Arendal har kirkegård 58°26′59″N 8°51′51″Ø Arendal Tromøy krk a.JPG
Øyestad kirke ca. 1200 Agder og Telemark Arendal Øyestad Arendal har kirkegård 58°24′42″N 8°38′56″Ø Arendal Øyestad kirke.JPG
Birkenes kirke 1858 Agder og Telemark Vest-Nedenes Birkenes Birkenes har kirkegård 58°18′41,465″N 8°11′22,636″Ø Birkenes kirke.JPG
Herefoss kirke 1865 Agder og Telemark Vest-Nedenes Herefoss Birkenes har kirkegård 58°31′23,19″N 8°21′0,56″Ø Herefoss kirke.jpg
Vegusdal kapell 1974 Agder og Telemark Vest-Nedenes Vegusdal Birkenes har kirkegård 58°34′43,88″N 8°8′46,97″Ø Vegusdal kapell.jpg
Vegusdal kirke 1867 Agder og Telemark Vest-Nedenes Vegusdal Birkenes har kirkegård 58°32′2,9″N 8°7′21,91″Ø Vegusdal kirke.JPG
Austad kirke 1880 Agder og Telemark Otredal Austad Bygland har kirkegård 58°58′51″N 7°36′28″Ø Austad kyrkje i Bygland Lindahl.jpeg
Bygland kirke 1838 Agder og Telemark Otredal Bygland Bygland har kirkegård 58°49′50″N 7°47′45″Ø Bygland kyrkje 2011-12-06 03 acrrW.jpg
Sandnes kapell 1949 Agder og Telemark Otredal Sandnes Bygland har kirkegård 58°53′28,02″N 7°43′25,55″Ø Sandnes kapell.jpg
Sandnes kirke 1844 Agder og Telemark Otredal Sandnes Bygland har kirkegård 58°55′04″N 7°44′17″Ø Bygland, Åraksbø, Sandnes kyrkje.JPG
Årdal kirke 1828 Agder og Telemark Otredal Årdal Bygland har kirkegård 58°42′26″N 7°49′26″Ø Årdal kirke, Aust-Agder - Riksantikvaren-T200 01 0001.jpg
Bykle gamle kirke 1619 Agder og Telemark Otredal Bykle Bykle har kirkegård 59°21′7″N 7°20′40,47″Ø Bykle gamle kirke.JPG
Bykle nye kirke 2004 Agder og Telemark Otredal Bykle Bykle kirkegård ved gamlekirken 59°21′4,79″N 7°20′34,33″Ø Bykle nye kirke.JPG
Fjellgardane kirke 1957 Agder og Telemark Otredal Bykle Bykle har kirkegård 59°33′41″N 7°21′15″Ø Bykle, Fjellgardane kyrkje frå vest.JPG
Evje kirke 1891 Agder og Telemark Otredal Evje Evje og Hornnes har kirkegård 58°35′57,49″N 7°49′52,13″Ø Evje kirke, Evje kyrkje, Aust-Agder - Riksantikvaren-T199 01 0050.jpg
Hornnes kirke 1828 Agder og Telemark Otredal Hornes Evje og Hornnes har kirkegård 58°33′33″N 7°46′24″Ø Hornes kirke.JPG
Froland kirke 1718 Agder og Telemark Arendal Froland Froland har kirkegård 58°30′49,48″N 8°37′52,77″Ø Froland-Froland kirke-a.JPG
Mykland kirke 1832 Agder og Telemark Arendal Mykland Froland har kirkegård 58°37′57,3″N 8°16′46,79″Ø Mykland kirke IMG 6273.jpg
Gjerstad kirke 1848 Agder og Telemark Aust-Nedenes Gjerstad Gjerstad har kirkegård 58°52′57,868″N 9°1′11,809″Ø Gjerstad kirke 20120826-17.JPG
Eide kirke 1795 Agder og Telemark Vest-Nedenes Eide Grimstad har kirkegård 58°16′15″N 8°28′51″Ø Eide-krk.jpg
Fevik arbeidskirke (Fevik bedehus) 1976 Agder og Telemark Vest-Nedenes Fjære Grimstad ikke kirkegård 58°22′49″N 8°40′40″Ø Fevik kirke.jpg
Fjære kirke ca. 1150 Agder og Telemark Vest-Nedenes Fjære Grimstad har kirkegård 58°21′57,95″N 8°35′41,56″Ø Fjaere-krk.jpg
Grimstad kirke 1881 Agder og Telemark Vest-Nedenes Grimstad Grimstad har kirkegård 58°20′35,31″N 8°35′43,75″Ø Grimstad-krk.jpg
Landvik kirke 1824 Agder og Telemark Vest-Nedenes Landvik Grimstad har kirkegård 58°20′36,168″N 8°31′19,045″Ø Landvik-krk.jpg
Østerhus arbeidskirke 1980 Agder og Telemark Vest-Nedenes Landvik Grimstad ikke kirkegård 58°19′7,67″N 8°33′43,27″Ø
Iveland kirke 1837 Agder og Telemark Otredal Iveland Iveland har kirkegård 58°26′9,2076″N 8°0′10,040″Ø Iveland kirke.jpg
Høvåg kirke 1150 Agder og Telemark Vest-Nedenes Høvåg Lillesand har kirkegård 58°10′3,5″N 8°15′0″Ø Høvåg kirke.JPG
Justøy kapell 1984 Agder og Telemark Vest-Nedenes Lillesand har kirkegård 58°12′17,38″N 8°21′41,08″Ø Justøy kapell.jpg
Lillesand kirke 1889 Agder og Telemark Vest-Nedenes Lillesand Lillesand ikke kirkegård 58°15′01″N 8°22′54″Ø Lillesand kirke.jpg
Vestre Moland kirke 1150 Agder og Telemark Vest-Nedenes Lillesand Lillesand har kirkegård 58°15′31,96″N 8°21′54,48″Ø Vestre Moland kirke.JPG
Frydendal kirke 1879 Agder og Telemark Aust-Nedenes Søndeled Risør har kirkegård 58°43′2,1036″N 9°12′30,971″Ø Frydendal kirke (tidligere Ytre Søndeled kirke).JPG
Søndeled kirke 1150 Agder og Telemark Aust-Nedenes Søndeled Risør har kirkegård 58°45′47,574″N 9°4′46,250″Ø Risør Søndeled kirke a.JPG
Risør kirke 1647 Agder og Telemark Aust-Nedenes Risør Risør kirkegård nedlagt og annensteds 58°43′16,223″N 9°13′52,543″Ø Kirka risor.jpg
Dybvåg kirke 1200 Agder og Telemark Aust-Nedenes Dybvåg Tvedestrand har kirkegård 58°37′34,324″N 9°3′6,9084″Ø Dypvåg Kirke.JPG
Holt kirke 1100 Agder og Telemark Aust-Nedenes Holt Tvedestrand har kirkegård 58°36′23,785″N 8°52′14,592″Ø Tvedestrand Holt kirke a.JPG
Laget kirke 1908 Agder og Telemark Aust-Nedenes Holt Tvedestrand har kirkegård 58°40′47,316″N 9°3′46,343″Ø Tvedestrand Laget krk.JPG
Tvedestrand kirke 1861 Agder og Telemark Aust-Nedenes Tvedestrand Tvedestrand ikke kirkegård 58°37′25,356″N 8°55′39,025″Ø Tvedestrand kirke.JPG
Hylestad kirke 1838 Agder og Telemark Otredal Valle og Hylestad Valle har kirkegård 59°5′43,2″N 7°31′58,6″Ø Hylestad kyrkje 2.jpg
Valle kirke 1844 Agder og Telemark Otredal Valle og Hylestad Valle har kirkegård 59°12′33,138″N 7°32′6,2736″Ø Valle kirke Aust-Agder.jpg
Vegårshei kirke 1808 Agder og Telemark Aust-Nedenes Vegårshei Vegårshei har kirkegård 58°45′29,79″N 8°51′31,52″Ø Vegårshei kirke.jpg
Gjøvdal kirke 1803 Agder og Telemark Aust-Nedenes Gjøvdal Åmli har kirkegård 58°52′18,86″N 8°18′13,75″Ø Gjøvdal kirke.jpg
Tovdal kirke 1820 Agder og Telemark Aust-Nedenes Åmli Åmli har kirkegård 58°48′26″N 8°10′30″Ø Tovdal kirke.jpg
Åmli kirke 1909 Agder og Telemark Aust-Nedenes Åmli Åmli har kirkegård 58°46′3,05″N 8°29′15,92″Ø Aamli IMG 1969 aamli krk.JPG

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]