Liste over Norges høyesterettsdommere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Norges høyesterettsdommere omfatter perioden fra 1814 til i dag.

Tidligere og nåværende dommere[rediger | rediger kilde]

Nåværende dommere i uthevet kursiv skrift.

† markerer at personen døde i embetet.

# Navn Leveår (født-død) Funksjonstid Justitiarius Referanse
1 Johan Randulf Bull 1749-1829 1815-1827 1815-1827 (#1)
2 Hans Hagerup Falbe 1772-1830 (tiltrådte aldri)
3 Collett, PeterPeter Collett 1766-1836 1815-1830 [1]
4 Jørgen Mandix 1759-1835 1815-1835 1831-1835 (#3)
5 Debes, Jens PeterJens Peter Debes 1776-1832 1815-1832† [2]
6 Kiønig, Andreas AagaardAndreas Aagaard Kiønig 1771-1856 1815-1837 [3]
7 Fredrik Motzfeldt 1779-1848 1815-1848
8 Omsen, Christopher FrimannChristopher Frimann Omsen 1761-1829 1815-1829† [4]
9 Malte Sehested Langberg 1779-1828 1817-1824
10 Arntzen, AndreasAndreas Arntzen 1777-1837 1824-1837† [5]
11 Lange, LorentzLorentz Lange 1781-1860 1825-1858 [6]
12 Christian Magnus Falsen 1782-1830 1827-1830† 1827-1830 (#2)
13 Schmidt, Olaus MichaelOlaus Michael Schmidt 1784-1851 1829-1838 [7]
14 Nils Aars ? 1830-1842
15 Poul Holst 1789-1840 1831-1840†
16 Johan Henrik Rye 1787-1868 1833-1844
17 Petter Martin Ottesen ? 1836-1852
18 Georg Jacob Bull 1785-1854 1836-1854 1836-1854 (#4)
19 Peder Carl Lasson 1797-1873 1837-1848, 1855-1873 1855-1873 (#5)
20 Bjerregaard, Henrik AnkerHenrik Anker Bjerregaard 1792-1842 1838-1842† [8]
21 Martin Hansen ? 1841-1853
22 Motzfeldt, Ulrik AntonUlrik Anton Motzfeldt 1807-1865 1842-1847, 1852-1865† [9]
23 Hjelm, Claus WinterClaus Winter Hjelm 1797-1871 1843-1871† [10]
24 Eskild Bruun 1804-1877 1843-1866
25 Claus Mørch ? 1848-1859
26 Jacob Aall ? 1848-1863
27 Anton Wilhelm Manthey ? 1849-1884
28 Løvenskiold, Otto JoachimOtto Joachim Løvenskiold 1811-1882 1854-1882† [11]
29 Andresen, Christian WilhelmChristian Wilhelm Andresen 1811-1886 1855-1883 [12]
30 Hans Gerhard Colbjørnsen Meldahl 1815-1877 1859-1861, 1874-1877 1874-1877 (#6)
31 Iver Steen Thomle 1812-1889 1860-1886 1878-1886 (#7)
32 Platou, Frederik Christian StoudFrederik Christian Stoud Platou 1811-1891 1862-1864 [13]
33 Even Saxlund 1811-1902 1863-1894
34 Hallager, Georg FrederikGeorg Frederik Hallager 1816-1876 1864-1876† [14]
35 Christian Julius Blich ? 1864-1889
36 August Thomle 1816-1889 1865-1881
37 Hansteen, ChristopherChristopher Hansteen 1822-1912 1867-1905 [15]
38 Morten Diderik Emil Lambrechts 1824-1900 1872-1900† 1887-1900 (#8)
39 Peter Vogt Ottesen 1820-1916 1877-1900
40 Hansteen, Philip HenrikPhilip Henrik Hansteen 1817-1911 1878-1899 [16]
41 Bachke, Ole AndreasOle Andreas Bachke 1830-1890 1884-1890† [17]
42 Reimers, Herman Johan FossHerman Johan Foss Reimers 1843-1928 1884-1918 [18]
43 Thoresen, Johan HermanJohan Herman Thoresen 1832-1914 1884-1914†
44 Anton Wilhelm R Scheel ? 1884-1910
45 Lauritz Birkeland 1839-1922 1884-1915
46 Gram, Gregers Winther WulfsbergGregers Winther Wulfsberg Gram 1846-1929 1884-1889, 1891-1893 [19]
47 Edvard Johan Mørch ? 1884-1890
48 Roll, Ferdinand NicolaiFerdinand Nicolai Roll 1831-1921 1888-1912 [20]
49 Andersen, Jacob RolsdorphJacob Rolsdorph Andersen 1828-? 1889-1901 [16]
50 Jonas Henrik Stenersen ? 1889-1891
51 Ernst Motzfeldt 1842-1915 1890-1893, 1895-1912
52 Einar Løchen 1850-1908 1891-1898, 1900-1908† 1900-1908 (#9)
53 Thorvald Blom ? -1911 1895-1911†
54 Bull, Edvard HagerupEdvard Hagerup Bull 1855-1938 1895-1918 [21]
55 Fredrik Stang Lund 1859-1922 1898
56 Herman Carsten Johannes Scheel 1859-1956 1898,1910, 1912-1929 1920-1929 (#11)
57 Glør Thorvald Mejdell 1851-1937 1899-1921
58 Fridtjof Prydz 1841-1935 1900-1918
59 Stang, EmilEmil Stang 1834-1912 1901-1904 [22]
60 Arne Vogt 1848-1935 1904-1919
61 Skattebøl, Ole LarsenOle Larsen Skattebøl 1844-1929 1905-1918 [23]
62 Karenus Kristoffer Thinn 1850-1942 1909-1920 1909-1920 (#10)
63 Hambro, Edward IsakEdward Isak Hambro 1851-1936 1910-1921 [24]
64 Carl Fredrik Jensen ? 1910
65 August Benjamin Bjørn ? 1911-1923
66 Marius Cathrinus Backer 1866-1960 1912-1936
67 Hans Severin Fürst ? 1912-1920
68 Henrik Leganger Frisak ? 1913-1922
69 Halvard Nikolai Heggen ? 1913-1919
70 Paal Olav Berg 1873-1968 1913-1946 1929-1946 (#12)
71 Jakob Andreas Rivertz ? 1914-1922
72 Henrik Martin Feragen ? 1915-1924
73 Christiansen, Ditlef HvistendahlDitlef Hvistendahl Christiansen 1865-1944 1918-1935 [25]
74 Paulsen, Paul IvarPaul Ivar Paulsen 1868-1938 1918-1938 [26]
75 Hazeland, ArnoldArnold Hazeland 1859-1945 1918-1929 [27]
76 Karl Frimann Dahl 1868 1918-1938
77 Lie, Johan HermanJohan Herman Lie 1869-1951 1918-1939 [28]
78 Bang, HansHans Bang 1863 1919-1934 [29]
79 Geirulf Bugge 1862-1940 1920-1932
80 Odin Bjarnkjedinn Schie 1921-1928
81 Christian Lange Rolfsen 1864-1934 1921-1923
82 Breien, Haakon HasbergHaakon Hasberg Breien 1864-1942 1921-1930 [30]
83 Rivertz, Johan AlbrigtJohan Albrigt Rivertz 1874-1942 1922-1940 [31]
84 Eyvind Johannes Andersen 1874-1939 1922-1939
85 Thomas Bonnevie 1922-1950
86 Boye, ThorvaldThorvald Boye 1871-1943 1922-1940 [32]
87 Ludvig Chr. Bade 1922-1935
88 Einar Hanssen 1874-? 1922-1946
89 Henrik Ludvig Larssen 1922-1947
90 Ulrik Anton Motzfeldt 1923-1940
91 Castberg, JohanJohan Castberg 1862-1926 1924-1926† [33]
92 Broch, ErlingErling Broch 1875-? 1924-1940 [34]
93 Alten, EdvinEdvin Alten 1876-1967 1925-1948 [35]
94 Axel Theodor Næss 1874-1945 1927-1945
95 Schjelderup, FerdinandFerdinand Schjelderup 1886-1955 1928-1952 [36]
96 Svend Josef Einar Evensen ? 1929-1948
97 Klæstad, HelgeHelge Klæstad 1885-1965 1929-1946 [37]
98 Jacob Aars ? 1930-1940
99 Sunde, ArneArne Sunde 1883-1972 1935-1936 [38]
100 Sverre Grette 1888-1959 1936-1958 1952-1958 (#14)
101 Emil Stang 1882-1964 1936-1952 1946-1952 (#13)
102 Fougner, SigurdSigurd Fougner 1879-1959 1938-1950 [39]
103 Solem, ErikErik Solem 1877-1949 1938-1947 [40]
104 Soelseth, AsmundAsmund Soelseth 1886-? 1945-1956 [41]
105 Terje Wold 1899-1972 1945-1969 1958-1969 (#15)
106 Holmboe, Anton Cathinco StubAnton Cathinco Stub Holmboe 1892-1980 1945-1962 [42]
107 Berger, BentBent Berger 1898-1985 1945-1968 [43]
108 Skau, ReidarReidar Skau 1893-1975 1945-1963 [44]
109 Kruse-Jensen, CarlCarl Kruse-Jensen 1889-1981 1946-1959 [45]
110 Thrap, Jørgen BernerJørgen Berner Thrap 1898-1990 1946-1968 [46]
111 Henrik Eiler Støren Bahr 1902-1982 1946-1972 [47]
112 Gaarder, KarstenKarsten Gaarder 1902-1980 1946-1972 [48]
113 Schei, Andreas OlaiAndreas Olai Schei 1902-1989 1946-1962 [49]
114 Eckhoff, Ernst FredrikErnst Fredrik Eckhoff 1905-1997 1946-1975 [50]
115 Sverre Dæhli ? 1949-1954
116 Nygaard, MariusMarius Nygaard 1902-1978 1949-1972 [51]
117 Helgesen, OttoOtto Helgesen 1898-1973 1950-1968 [52]
118 Bendiksby, TrygveTrygve Bendiksby 1907-1992 1951-1977 [53]
119 Heiberg, AxelAxel Heiberg 1908-1988 1952-1978 [54]
120 Gundersen, Oscar ChristianOscar Christian Gundersen 1908-1991 1953-1958, 1967-1977 [55]
121 Hiorthøy, FinnFinn Hiorthøy 1903-1991 1955-1973 [56]
122 Rode, Carl FridtjofCarl Fridtjof Rode 1897-1984 1956-1967 [57]
123 Leivestad, TrygveTrygve Leivestad 1907-1994 1958-1977 [58]
124 Roll-Matthiesen, AtleAtle Roll-Matthiesen 1906- ? 1958-1976 [59]
125 Endresen, AndreasAndreas Endresen 1908-1985 1959-1978 [60]
126 Anker, Per LykkePer Lykke Anker 1900-1983 1962-1970 [61]
127 Stabel, Carl LudovicoCarl Ludovico Stabel 1912-1988 1963-1982 [62]
128 Ryssdal, RolvRolv Ryssdal 1914-1998 1964-1984 1969-1984 (#16) [63]
129 Mellbye, Jens ChristianJens Christian Mellbye 1914-1993 1968-1982 [64]
130 Blom, KnutKnut Blom 1916-1996 1968-1986 [65]
131 Bølviken, LillyLilly Bølviken 1914-2011 1968-1984 [66]
132 Tønseth, PerPer Tønseth 1914-1993 1969-1984 [67]
133 Selmer, Elisabeth SchweigaardElisabeth Schweigaard Selmer 1923-2009 1971-1990 [68]
134 Lorentzen, SigurdSigurd Lorentzen 1916-1979 1972-1979† [69]
135 Erling Sandene 1921-2015 1972-1991 1984-1991 (#17)
136 Michelsen, Hans MethlieHans Methlie Michelsen 1920-2014 1972-1990 [70]
137 Elstad, Harald MagneHarald Magne Elstad 1913-2003 1973-1983 [71]
138 Christiansen, ArneArne Christiansen 1926-2012 1974-1996 [72]
139 Røstad, HelgeHelge Røstad 1923-1994 1976-1993 [73]
140 Vera Holmøy 1931- 1976-2001
141 Løchen, EinarEinar Løchen 1918-2008 1977-1985 [74]
142 Endresen, EgilEgil Endresen 1920-1992 1977-1988 [75][76]
143 Sinding-Larsen, ToreTore Sinding-Larsen 1929-2013 1977-1997 [77]
144 Skåre, JanJan Skåre 1929-1918 1978-1998 [78]
145 Aasland, GunnarGunnar Aasland 1936- 1979-2006 [79]
146 Hellesylt, RolvRolv Hellesylt 1927- 1979-1997 [80]
147 Bugge, JensJens Bugge 1930-2014 1982-2000 [81]
148 Halvorsen, Jan FrøysteinJan Frøystein Halvorsen 1928-2016 1983-1995 [82]
149 Charles Philipson 1928-1990 1984-1990†
150 Langvand, Nils PederNils Peder Langvand 1929-2002 1984-1996 [83]
151 Dolva, TrondTrond Dolva 1934- 1984-2004 [84]
152 Backer, FinnFinn Backer 1927-2015 1985-1997 [85]
153 Schei, ToreTore Schei 1946- 1986-2016 2002-2016 (#19) [86]
154 Gjølstad, LivLiv Gjølstad 1945- 1988-2015 [87]
155 Lund, KetilKetil Lund 1939- 1990-2009
156 Gussgard, Karen-AnneKaren-Anne Gussgard 1940- 1990-2010 [88]
157 Tjomsland, SteinarSteinar Tjomsland 1948- 1991-2015 [89]
158 Carsten Smith 1932- 1991-2002 1991-2002 (#18)
159 Eldring, LeifLeif Eldring 1933-1994 1994† [90]
160 Coward, KirstiKirsti Coward 1940- 1994-2010
161 Aarbakke, MagnusMagnus Aarbakke 1934- 1994-2002 [91]
162 Lund, Eilert StangEilert Stang Lund 1939- 1995-2009
163 Broch, Lars OftedalLars Oftedal Broch 1939-2017 1996-2009
164 Flock, HansHans Flock 1940- 1996-2010 [92]
165 Magnus Matningsdal 1951- 1997-
166 Bruzelius, Karin MariaKarin Maria Bruzelius 1941- 1997-2011
167 Rieber-Mohn, Georg FredrikGeorg Fredrik Rieber-Mohn 1945- 1997-2007 [93]
168 Jens Edvin A. Skoghøy 1955- 1998-2017, 2020-
169 Karl Arne Utgård 1951- 1999-2018
170 Frisak, NinaNina Frisak 1950- 2000-2001 [94]
171 Ingse Stabel 1946- 2001-2016
172 Støle, Ole BjørnOle Bjørn Støle 1950-2010 2002-2010† [95]
173 Mitsem, SverreSverre Mitsem 1944-2005 2002-2005† [96]
174 Toril Marie Øie 1960- 2002- 2016- (#20)
175 Bård Tønder 1948- 2006-2018
176 Clement Endresen 1949- 2006-2019
177 Hilde Indreberg 1957- 2007-
178 Arnfinn Bårdsen 1966- 2008- (permisjon)
179 Erik Møse 1950- 2009-2020
180 Bergljot Webster 1966- 2009-
181 Wilhelm Matheson 1955- 2009-
182 Aage Thor Falkanger 1965- 2010-
183 Kristin Normann 1954- 2010-
184 Ragnhild Noer 1959- 2010-
185 Henrik Bull 1957- 2011-
186 Knut Kallerud 1956- 2011-
187 Per Erik Bergsjø 1958- 2012-
188 Arne Ringnes 1955- 2014-
189 Wenche Elizabeth Arntzen 1959- 2014-
190 Ingvald Falch 1963- 2015-
191 Espen Bergh 1961- 2016-
192 Cecilie Østensen Berglund 1971- 2017-
193 Borgar Høgetveit Berg 1970- 2017-
194 Erik Thyness 1961- 2019-
195 Kine E. Steinsvik 1975- 2019-


Konstituerte høyesterettsdommere[rediger | rediger kilde]

Navn Fødselsår Perioder Antall

konstitusjoner

Carl Jacob Arnholm 1899 1935-1939 ?
Johs. Andenæs 1912 1946, 1951 og 1953 3
Fredrik Christian Steffens Sejersted 1901 1946-1947 1
Aksel Colbjørn Johannessen[97][98][99] 1880 1947-1948 1
Finn Krog[99] 1881 1947-1948 1
Johannes Stenersen[99] 1881 1947-1948 1
Bjarne Torstenson[99] 1882 1947-1948 1
Sverre Berg[99] 1897 1947-1948 1
Gulbrand Jensen[99] 1885 1947-1948 og 1954 2
Bjarne Rognlien 1891 1948-1949 1
Thor Breien 1899 1957 1
Kristen Andersen 1907 1965 1
Christian Borchsenius 1927 1989-1990 og 1994 2
Ola Rygg 1935 1990-1991 1
Sverre Dragsten 1931 1990-1991 og 1992 2
Peter Lødrup 1932 1991-1992, 1994, 1997 og 1998 4
Erik A. Foss 1926 1994 1
Agnes Nygaard Haug 1933 1994-1995 1
Odd Jarl Pedersen 1944 1998 1
Kai Krüger 1940 1999 1
Henry John Mæland 1949 2001-2002 1
Frederik Zimmer 1944 2002, 2003 og 2007 3
Knut Kaasen 1951 2005-2006, 2008, 2014 og 2017 4
Tone Sverdrup 1951 2006-2007, 2007-2008, 2009, 2018 og 2019 5
Kirsten Sandberg 1954 2010-2011 1
Eirik Akerlie 1958 2011 1
Finn Arnesen 1962 2011-2012 1
Rune Sæbø 1960 2014, 2015, 2016 og 2019 4
Sven-Jørgen Lindsetmo 1960 2019 1

Referanser

  1. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Peter Collett – høyesterettsassessor». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  2. ^ Keilhau, Wollert (1926). «Debes, Jens Peter». I Bull, Edvard; Jansen, Einar. Norsk biografisk leksikon (norsk). 3 (1. utg.). Oslo: Aschehoug. s. 286–287. 
  3. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Andreas Aagaard Kiønig». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  4. ^ Storsveen, Odd Arvid. «Christopher Frimann Omsen». I Helle, Knut. Norsk biografisk leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  5. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Andreas Arntzen». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  6. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Lorentz Lange». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  7. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Olaus Michael Schmidt». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  8. ^ Moi, Morten. «Henrik Anker Bjerregaard». I Helle, Knut. Norsk biografisk leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  9. ^ Thyness, Paul. «Ulrik Motzfeldt». I Helle, Knut. Norsk biografisk leksikon (norsk) (2. utg.). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  10. ^ «Claus Winter Hjelm». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 2007. 
  11. ^ Gjerløw, Olaf (1938). «Løvenskiold, Otto Joachim». I Brøgger, A. W.; Jansen, Einar. Norsk biografisk leksikon (norsk). 8 (1. utg.). Oslo: Aschehoug. s. 597–600. 
  12. ^ Helle, Knut (red.). «Nicolai Andresen». Norsk biografisk leksikon (norsk) (2. utg.). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  13. ^ Østlid, Henry (1952). «Platou, Frederik Christian Stoud». I Brøgger, A. W.; Jansen, Einar. Norsk biografisk leksikon (norsk). 11 (1. utg.). Oslo: Aschehoug. s. 119–121. 
  14. ^ «Georg Frederik Hallager». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 2007. 
  15. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Christopher Hansteen – norsk jurist og dommer». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  16. ^ a b Domstoladministrasjonen. «Glåmdal tingrett. Historikk» (norsk). Arkivert fra originalen 27. september 2011. Besøkt 18. desember 2009. 
  17. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Ole Andreas Bachke». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  18. ^ «Herman Johan Foss Reimers». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  19. ^ Thyness, Paul. «Gregers Gram». I Helle, Knut. Norsk biografisk leksikon (norsk) (2. utg.). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  20. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Ferdinand Roll». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  21. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Edvard Hagerup Bull – jurist og politiker». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  22. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Emil Stang – den eldre». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  23. ^ «Ole Larsen Skattebøl». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 2007. 
  24. ^ Lindvik, Adolf (1929). «Hambro, Edvard Isak». I Bull, Edvard; Jansen, Einar. Norsk biografisk leksikon (norsk). 4 (1. utg.). Oslo: Aschehoug. s. 307–308. 
  25. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0107.html
  26. ^ Friis, Jakob; Hegna, Trond; Juel, Dagfin, red. (1935). «Paulsen, Paul Ivar». Arbeidernes Leksikon (norsk). 5. Oslo: Arbeidermagasinets Forlag. s. 880. 
  27. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1930/0172.html
  28. ^ Friis, Jakob; Hegna, Trond; Juel, Dagfin, red. (1935). «Lie, Johan Herman». Arbeidernes Leksikon (norsk). 5. Oslo: Arbeidermagasinets Forlag. s. 47. 
  29. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0038.html
  30. ^ http://runeberg.org/merkbio/0177.html
  31. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0462.html
  32. ^ http://runeberg.org/merkbio/0172.html
  33. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Johan Castberg». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  34. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0081.html
  35. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Edvin Alten». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  36. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Ferdinand Schjelderup». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  37. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Helge Klæstad». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  38. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Arne Sunde». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  39. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0147.html
  40. ^ «Erik Solem». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 2007. 
  41. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0517.html
  42. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0250.html
  43. ^ Eckhoff, E.F (9. mai 1985). «Bent Berger (nekrolog)». Aftenposten (norsk). s. 15. 
  44. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0506.html
  45. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0322.html
  46. ^ Leivestad, Trygve (11. mai 1990). «Jørgen B. Thrap (nekrolog)». Aftenposten (norsk). s. 15. 
  47. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0036.html
  48. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0197.html
  49. ^ Torgersen, Rolf Normann. «Andreas Schei». I Helle, Knut. Norsk biografisk leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  50. ^ Ryssdal, Rolv (22. september 1997). «E. F. Eckhoff (nekrolog)». Aftenposten (norsk). s. 11. 
  51. ^ Steenstrup, Bjørn, red. (1973). «Nygaard, Marius». Hvem er hvem? (norsk). Oslo: Aschehoug. s. 422. 
  52. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0230.html
  53. ^ Michelsen, Hans M (11. mai 1992). «Trygve Bendiksby (nekrolog)». Aftenposten (norsk). s. 11. 
  54. ^ Blom, Knut (24. mai 1988). «Axel Heiberg (nekrolog)». Aftenposten (norsk). s. 17. 
  55. ^ «Oscar Christian Gundersen». Stortinget.no. 
  56. ^ Sandene, Erling (27. januar 1991). «Finn Hiorthøy (nekrolog)». Aftenposten (norsk). s. 18. 
  57. ^ «C. F. Rode (nekrolog)». Aftenposten (norsk). 7. august 1984. s. 11. 
  58. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0338.html
  59. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0467.html
  60. ^ Stabel, Carl (18. mars 1985). «Andreas Endresen (nekrolog)». Aftenposten (norsk). s. 13. 
  61. ^ http://runeberg.org/hvemerhvem/1973/0023.html
  62. ^ Gundersen, O. C. «Carl Stabel (nekrolog)». Aftenposten (norsk). 7 November 1988. s. 11. 
  63. ^ «100-års minneseminar Rolv Ryssdal 27. oktober 2014». Norges Høyesterett. 27. oktober 2014. Arkivert fra originalen 8. juni 2016. Besøkt 2. juli 2016. 
  64. ^ Michelsen, Hans M. «Jens Christian Mellbye». I Helle, Knut. Norsk biografisk leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  65. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Knut Blom». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  66. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Lilly Helena Bølviken». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  67. ^ Michelsen, Hans M (25. november 1993). «Per Tønseth (nekrolog)». Aftenposten (norsk). s. 11. 
  68. ^ «Elisabeth Schweigaard Selmer». Stortinget.no. 
  69. ^ Lie, Einar (1995). Ambisjon og tradisjon. Finansdepartementet 1945–1965 (norsk). Oslo: Universitetsforlaget. s. 455. 
  70. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Hans Methlie Michelsen». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  71. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Harald Magne Elstad». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  72. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Arne Christiansen». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  73. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Helge Røstad». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  74. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Einar Løchen». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  75. ^ «Egil Endresen». Stortinget.no. 
  76. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Vera Louise Holmøy». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  77. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Tore Sinding-Larsen». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  78. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Jan Rasmus Skåre». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  79. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Gunnar Aasland». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  80. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Rolv Hellesylt». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  81. ^ «Jens Bugge». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 2007. 
  82. ^ «Jan Frøystein Halvorsen». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 2007. 
  83. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Nils Peder Langvand». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  84. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Trond Dolva». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  85. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Finn Backer». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  86. ^ «Høyesterettsjustitiarius Tore Schei». Domstoladministrasjonen. 21. november 2012. Besøkt 24. mars 2016. 
  87. ^ «Liv Gjølstad, høyesterettsdommer». Domstoladministrasjonen. 13. februar 2015. Besøkt 24. mars 2016. 
  88. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Karenanne Gussgard». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  89. ^ «Steinar Tjomsland, høyesterettsdommer». Domstoladministrasjonen. 12. april 2012. Besøkt 24. mars 2016. 
  90. ^ Faremo, Grete (5. september 1994). «Leif Eldring». Aftenposten (norsk). s. 11. 
  91. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Magnus Aarbakke». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  92. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Hans Flock». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  93. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Georg Fredrik Rieber-Mohn». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  94. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Nina Frisak». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  95. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Ole Bjørn Støle». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  96. ^ Henriksen, Petter, red. (2007). «Sverre Mitsem – jurist». Store norske leksikon (norsk). Oslo: Kunnskapsforlaget. 
  97. ^ «Hvem er Hvem 1948 - Project Runeberg». Harald Gram og Bjørn Steenstrup. 1948. Besøkt 27. november 2020. 
  98. ^ «Studentene fra 1900: biografiske opplysninger samlet til 50-års-jubileet 1950 - Nasjonalbiblioteket». Oslo Bokkomitéen. 1950. Besøkt 27. november 2020. 
  99. ^ a b c d e f «Nordlandsposten, lørdag 16. august 1947 - Nasjonalbiblioteket». Nordlandsposten. 16. august 1947. Besøkt 27. november 2020.