Eilert Stang Lund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eilert Stang Lund
Født15. juli 1939Rediger på Wikidata (83 år)
TønsbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse DommerRediger på Wikidata
Embete
Akademisk grad Cand.jur. (1965)Rediger på Wikidata
Utdannet ved Det juridiske fakultetRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger JazzRediger på Wikidata
InstrumentTrommesett

Johan Eilert Stang Lund (født 15. juli 1939 i Tønsberg) er en norsk jurist og høyesterettsdommer. Som ung var han jazzmusiker (trommer) blant annet i kvintett med Ditlef Eckhoff (1958).

Han er cand.jur. fra Universitetet i Oslo. Han ble utnevnt som høyesterettsdommer i statsråd 16. desember 1994 og tiltrådte 1. april 1995. Lund fratrådte som høyesterettsdommer 1. august 2009. Han har tidligere vært advokat hos Regjeringsadvokaten og privatpraktiserende advokat.

Han er gift og har tre barn fra første ekteskap. Han er tippoldebarn til Frederik Stang og tremenning av høyesterettsdommer Ketil Lund, alle av slekten Stang.

Fritz Moen-saken[rediger | rediger kilde]

Privatetterforsker Tore Sandberg anmeldte de tre høyesterettsdommerne Lund, Karin Maria Bruzelius og Magnus Matningsdal i 2006. Sandberg anmeldte dommerne for å få vurdert om de tre hadde gjort seg skyldig i grov uforstand i tjenesten da de vurderte gjenopptakelsesbegjæringen av sakene mot Fritz Moen. En enstemmig kontrollkomite på Stortinget bestemte den 5. februar 2008 å åpne sak for å vurdere om de tre høyesterettsdommerne skulle stilles for riksrett i etterkant av justismordet.[1] Den 8. mai samme år besluttet et flertall i komiteen at det ikke var grunnlag for å gå til riksrettssak.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]