Far Cry 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Far Cry 3
Far Cry 3 - Logo.svg
Far Cry 3 at Igromir 2012.jpg
UtviklerMassive Entertainment
Ubisoft Shanghai
Red Storm Entertainment
UtgiverUbisoft
DistributørSteam
Humble Store
Microsoft Store
Epic Games Store
PlayStation Store
ForfatterJeffrey Yohalem
KomponistBrian Tyler
SerieFar Cry
PlattformMicrosoft Windows
PlayStation 3
Xbox 360
Utgivelse29. november 2012[1]
SjangerAction-eventyrspill
førstepersonsskytespill
ModusFlerspiller, enspiller
Nettstedwww.ubisoft.com/en-us/game/far-cry-3
Forrige i serienFar Cry 2
Neste i serienFar Cry 4

Far Cry 3 er et førstepersonsskytespill utviklet og utgitt av Ubisoft,[2] for Microsoft Windows, Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet er oppfølgeren til Far Cry 2 fra 2008.[3]

Spillet skulle egentlig vært lansert 4. september 2012 i Nord-Amerika og 6. september i Europa, men ble forsinket til 29. november 2012 for Australia, 30. november for Europa, og 4. desember for Nord-Amerika. Spillet tilbyr også flerspiller-modus med opp til fire spillere.

Handlingen finner sted på den fiktive Rook Islands, en tropisk skjærgård kontrollert av pirater og leiesoldater. Spilleren får rollen som Jason Brody, og kan drepe fiender ved å bruke forskjellige skytevåpen som for eksempel gevær, skarpskytter-rifle, granatkaster, rakettkaster eller ulike eksplosiver som landminer eller granater. Eventuelt kan spilleren forsøke å skjule seg for å unngå fiendens oppmerksomhet, eller kaste steiner for å distrahere fiendene. Ved å unngå oppmerksomhet fra fienden, kan man forhindre at fiendene utløser en alarm eller får tak i forsterkninger.

Karakteren kan også reise med forskjellige kjøretøy, inkludert terrengkjøretøy, lastebil, vannscooter, båter eller drive med hanggliding. Jason kommer til å møte forskjellige vennlige bosetninger underveis, hvor han kan få tak i nye våpen eller annet nødvendig utstyr, og gjennomføre side-oppdrag inkludert jakt eller attentat. Rook Islands er også full av dyreliv, inkludert leopard eller hai, som skal simulere et realistisk økosystem.

Når pirater kontrollerer øya, kan spilleren infiltrere og frigjøre en rekke fiendtlige utposter. Når en utpost er gjenvunnet, blir dette en base for opprørerne som låser opp ytterligere side-oppdrag for spilleren. Samtidig som spilleren skal utforske kartet, kan uskrevne hendelser forekomme, for eksempel at Jason blir angrepet av dyr eller pirater. Forskjellige mini-spill inkluderer poker, eller skyting, og samle ulike samleobjekter og relikvier.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jason Brody er på ferie med en vennegjeng ved den fiktive Rook Islands, mellom det indiske havet og Stillehavet. De feirer hans yngre bror Riley, som nylig har mottatt en pilot-lisens. Når de forsøker fallskjerm-hopping lander de på en øy som viser seg å være full av pirater. De blir snart kidnappet av pirat-sjefen Vaas Montenegro, som planlegger å selge dem til slaveri. Jason blir reddet av Dennis, et adoptert medlem av øyas innfødte Rakyat-stamme. Dennis anerkjenner Jasons potensial som kriger og gir ham Tatau, tatoveringene til en Rakyat-kriger.

Jason hjelper deretter Rakyat gjennom en rekke oppdrag, som også fører ham til å finne en av vennene hans, Daisy, hos Dr. Earnhardt - en botaniker som studerer øyas flora. Etter at han har returnert en Silver Dragon Knife, en Rakyat-relikvie, blir Jason innviet i stammen av deres prestinne Citra. Jason må gjennomføre en rekke oppdrag, hvor han blant annet redder sin kidnappede kjæreste Liza, og vennene Keith og Oliver - samtidig som han hjelper Rakyat med å ta tilbake øya med hjelp fra Dr. Earnhardt, og Central Intelligence Agency-agent Willis Huntley.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (på ru) Igromania, september 1997, ISSN 1560-2583, Igromania-ID 8892, fra Wikidata, https://www.igromania.ru 
  2. ^ «Ubisoft's Reflections studio nominated for Innovation Award, now hiring». Joystiq. 15. februar 2012. Arkivert fra originalen . Besøkt 30. april 2012. 
  3. ^ Earnest Cavalli (27. august 2008). «Far Cry 3 Confirmed, Still in Africa». Wired. Besøkt 3. august 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]