Pseudo-toppnivådomene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Et antall pseudo toppnivådomener for bruk til navngiving av computere har blitt definert til forskjellige tider. Disse «pseudo-TLD'ene» omfatter .bitnet, .csnet, .ip, .local, .onion og .uucp. Selv om disse «pseudo-TLD'ene» ser ut som toppnivådomener, og tjener samme syntaktiske funksjon i opprettelsen av navn for sluttpunktet i et nettverk, så har de ingen mening i det globale DNS-systemet og er (eller var) bare brukt for spesielle formål; hovedsakelig for adressering av maskiner som ikke var mulig å nå via Internet Protocol for bruk i tjenester som E-mail og Usenet via UUCP.

Selv om de ikke har noen offisiell status, som blir de vanligvis betraktet som uoffisielt videreført, (engelsk: «grandfathered»), og det er usannsynlig at de noensinne vil bli tildelt som toppnivådomener.

.arpa er unik i og med at det har vært et pseudo-toppnivådomene, tidligere brukt av ARPA, som nå er blitt et ekte toppnivådomene definert i internetts DNS-rot for bruk som et toppnivådomene for internett-infrastruktur.