.mil

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
.mil
Introdusert1985
TLD-typeGenerisk toppnivådomene
StatusAktiv
RegistreringsenhetDefense Information Systems Agency
Sponsende organisasjonIngen
Tiltenkt brukMilitære enheter
Faktisk bruk USAs forsvarsdepartement
RestriksjonerStrengt forbeholdt kvalifiserte enheter
StrukturAvdelinger av spesielle tjenester har vanligvis tredje eller høyere nivå subdomener, så som innen army.mil for nettsteder til United States Army
DokumenterRFC 920; RFC 1591
KonfliktpolitikkIngen
Nettstedwww.nic.mil

.mil (military) er generisk toppnivådomeneinternett for USAs forsvarsdepartement og dets underordnede organisasjoner. Det var et av de første toppnivådomenene, opprettet i januar 1985.

USA er det eneste landet som har et toppnivådomene for sitt militære. Andre land benytter ofte andrenivå-domener for dette, som .mod.uk for Storbritannias forsvarsdepartement. Mange andre land benytter andrenivå-domener av typen .mil.xx (hvor «xx» er landets toppnivådomene).

Selv om USAs militære har sitt eget toppnivådomene, så bruker de likevel .com-domener for noen av sine rekrutteringsnettsteder, så som goarmy.com. Dessuten bruker militæret .edu-domener for sine tjenesteakademier: United States Military Academy, United States Coast Guard Academy, United States Naval Academy, og United States Air Force Academy som alle kan nås gjennom både et .edu og et .mil-domene. Det offisielle idrettsprogrammets nettsteder til alle tre akademier bruker .com-domener.

Forsvarsdepartementet har imidlertid nylig også brukt enkelte «vanity domains» innen .mil, så som americasupportsyou.mil.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]