UUCP

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Unix-to-Unix Copy (UUCP)[1] er en gruppe dataprogrammer og kommunikasjonsprotokoller som tillater utførelsen av kommandoer på andre datamaskiner og å overføre datafiler, e-post og Usenetgrupper mellom datamaskiner.

Kommandoen uucp er blant dataprogrammene; det sørger for et brukergrensesnitt for å be om filkopiering. Programvaren inkluderer også uux (brukergrensesnitt for kommandoutførelse på avstand), uucico (kommunikasjonsprogram som utfører filoverføringen), uustat (rapporterer statistikk om nylig aktivitet), uuxqt (utføring av kommandoer på avstand) og uuname (rapporterer om UUCP-navn på det lokale systemet). Noen utgaver av systemet inkluderer uuencode/uudecode som konverterer 8-biter binærfiler til 7-biter tekstformater og omvendt.

UUCP ble opprinnelig utviklet for Unix på 1970- og 1980-tallet, og er idag nært assosiert med Unix-lignende operativsystemer. Implementasjoner finnes også for MS-DOS, OS/2, VAX/VMS, AmigaOS, klassisk MacOS og CP/M.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ UNIX(TM) TIME-SHARING SYSTEM: UNIX PROGRAMMER’S MANUAL, Seventh Edition, Volume 1 (pdf). Murray Hill, New Jersey: Bell Telephone Laboratories, Incorporated. januar 1979. Besøkt 13. juli 2011. 
Computer n screen.svgDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.