.travel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.travel
Introdusert2005
TLD-typeSponset toppnivådomene
StatusAktiv
RegistreringsenhetTralliance Corporation
Sponsende organisasjonThe Travel Partnership Corporation
Tiltenkt brukReiselivsselskaper
RestriksjonerFør registrering aksepteres må registranter godkjennes som tilhørende tiltenkt bransje
StrukturRegistrering direkte på andre nivå. Salg av tredjenivå-domener innen et registrert domene er uttrykkelig forbudt
DokumenterICANN New sTLD RFP Application;
ICANN Sponsorship Agreement;
IANA delegation report
KonfliktpolitikkUDRP,
Charter Eligibility Dispute Resolution Procedure (CEDRP)
Nettstedwww.travel.travel

.travel er et generisk toppnivådomene, godkjent av ICANN 8. april 2005, som et sponset toppnivådomene. Det er forbeholdt til bruk for reisebyråer, flyselskaper, hoteller, turistbyråer og andre innen reiselivsbransjen. Det sponses av Tralliance Corporation, et heleid datterselskap av TheGlobe.

En uavhengig evaluering gjort for ICANN anbefalte å ikke godkjenne Tralliance's søknad om å sponse .travel, men ICANN's styre godkjente delegeringen av .travel den 8. april 2005. Samme dag krevde reiselivsjournalisten og forbrukertalsmannen Edward Hasbrouck, med henvisning til ICANN's eget regelverk, at avgjørelsen om å godkjenne .travel måtte henvises til et uavhengig granskningsutvalg, for å avgjøre om beslutningen ble gjort på en måte som var i samsvar med ICANN's regler om åpenhet og innsyn, og at beslutningen ble stilt i bero i påvente av granskningen. Disse kravene er under behandling.

Den offisielle lanseringen begynte i oktober 2005, med et utvelgelsesprosess for å bestemme valgbarhet for registrering i hver av tre månedlige grupper for oktober, november og desember. Normale registreringer begynte i januar 2006.

Registreringer behandles via akkrediterte registrarer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata