Hopp til innhold

.coop

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
.coop
Introdusert2001
TLD-typeSponset generisk toppnivådomene
StatusAktiv
RegistreringsenhetMidcounties Co-operative
Sponsende organisasjonDotCooperation LLC, et datterselskap av det amerikanske National Cooperative Business Association
Tiltenkt brukKooperative organisasjoner
RestriksjonerKun kooperativer kan registrere, hvilket kontrolleres via kooperativenes organisasjoner
StrukturRegistrering direkte på andre nivå. Enkelte generiske ord ble reservert av registreringsenheten for å tildeles søkere med aksepterbare forslag til bruk
DokumenterICANN avtale
KonfliktpolitikkUDRP, Charter Eligibility Dispute Resolution Procedure (CEDRP)
Nettstedwww.nic.coop

.coop er et generisk toppnivådomeneinternett, beregnet for å brukes av kooperativer. Det var en del av ICANNs kunngjøring på slutten av 2000 av en gradvis innfasing av syv nye generiske toppnivådomener (gTLD'er), som også delvis hadde som siktemål å lette presset på det overbefolkede .com-domenet. Det ble støttet av en koalisjon av interressegrupper, b le utviklet av Poptel i Storbritannia og ble satt i drift 30. januar 2002.

.coop er et sponset toppnivådomene og er forbeholdt de som oppfyller visse kriterier: Kooperative organisasjoner eller heleide datterselskaper. Domenets sponsor er DotCooperation LLC (også kjent som dotCoop), som ble opprettet som et datterselskap av American NCBA (National Cooperative Business Association) for å drifte toppnivådomenet.

.coop-domener er dyre sammenlignet med andre domener, med en årspris på USD99. Registreringer behandles via akkrediterte registrarer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata