NIFL Premiership

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
NIFL Premiership
Land Nord-Irland Nord-Irland
Region UEFA
Forbund IFA
Grunnlagt 2008
Antall klubber 12
Nedrykk til NIFL Championship
Nasjonal cup Irish Cup
Northern Ireland League Cup
NIFL Charity Shield
Flest titler Linfield FC (3/51)
Regjerende mester Linfield FC (2018/19)

NIFL Premiership eller er den øverste divisjonen i nordirsk fotball. NIFL er en forkortelse for Northern Ireland Football League, som er ligasystemet i Nord-Irland. Serien het IFA Premiership frem til 2013, da en større omlegging fant sted. IFA var en forkortelse for det nordirske fotballforbundet, Irish Football Association. Inntil nylig var navnet på toppdivisjonen i en femårsperiode Irish Premier League og blant folk kalles serien fortsatt Irish League. Fra 1890 til 2003 het ligaen Irish Football League.

Ligaens nåværende hovedsponsor er Danske Bank.

Historie[rediger | rediger kilde]

Irish Football League var navnet på den irske toppdivisjonen i fotball for menn fra 1890. I 1921 da Nord-Irland ble en egen nasjon, ble også fotballigaen delt. Den irske ble en egen serie kalt Football League of Ireland (fra 2007 FAI League of Ireland). Den gjenværende ligaen i Nord-Irland beholdt navnet Irish Football League. Den skiftet i 2003 navn til Irish Premier League og i 2008 til IFA Premiership.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

fotballstubbDenne fotballrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.