Maltesisk Premier League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Maltesisk Premier League
Land Malta Malta
Region UEFA
Forbund MFA
Grunnlagt 1909
Antall klubber 12
Nedrykk til Maltesisk 1. divisjon i fotball
Nasjonal cup Den maltesiske fotballcupen
Turneringer Mesterligaen
Europaligaen
Flest titler Sliema Wanderers, Floriana (26)
Regjerende mester Ħamrun Spartans (2020–21)
Premier League 2021–2022

Maltesisk Premier League eller BOV Premier League er den høyeste divisjonen for fotball på Malta. Divisjonen ble dannet ni år etter grunnleggelsen av Malta Football Association (MFA) i 1900. BOV Premier League er en fotballserie med tolv klubber som spiller 18 serierunder over to kalenderår, fra august til mai. Serien blir for øyeblikket sponset av banken Bank of Valletta (BOV) i Valletta, men gikk fra 1909 og frem til 1980 under navnet 1. divisjon. Mestvinnende lag er Sliema Wanderers, som per 2011 stod med 26 nasjonale mesterskapstitler.

Klubben som vinner BOV Premier League blir maltesisk mester, og får muligheten til å representere Malta i Mesterligaen gjennom at laget går inn i første kvalifiseringsrunde. Med grunnlag i Maltas UEFA-ranking får ikke sølvvinneren en kvalifiseringsplass i Mesterligaen, men klubbene som ender på henholdsvis andre- og tredjelass i serien går automatisk til kvalifiseringsspill (første og andre runde) i Europaligaen.

De fire siste lagene ved seriens slutt går inn i en innbyrdes kvalifiseringsrunde, hvor dårligst plasserte lag ved rundens slutt blir degradert til nivå to (Maltesisk 1. divisjon i fotball), og erstattes med denne seriens divisjonsvinner.

UEFA-ranking (2021)[1][rediger | rediger kilde]


Historisk ligarangering

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]