Gibraltar National League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gibraltar National League
Land Gibraltar Gibraltar
Region UEFA
Forbund GFA
Grunnlagt 1905
Antall klubber 12
Nedrykk til Gibraltar Division 2
Nasjonal cup Rock Cup
Turneringer Mesterligaen
Europaligaen
Flest titler Lincoln (26)
Siste vinner Lincoln (2021–22)
Gibraltar National League 2021–2022

Gibraltar National League er den høyeste divisjonen for fotball i Gibraltar. Divisjonen ble dannet ti år etter grunnleggelsen av Gibraltars fotballforbund (GFA) i 1895. Gibraltar Premier Division er en fotballserie med åtte klubber som spiller 15 serierunder over to kalenderår, fra september til mai. Serien hadde opprinnelig åtte medlemsklubber, men dette antallet økte med tiden, og i 1909 ble det dannet tilsammen tre serier med opprykk og nedrykk mellom dem. Mestvinnende lag er Prince of Wales og Lincoln, som per 2013 stod med 18 nasjonale mesterskapstitler hver.

Klubben som vinner Gibraltar Premier Division blir gibraltarsk mester, og i forbindelse med at fotballforbundet ble tatt opp som medlem i UEFA i mai 2013, får vinneren fra og med sesongen 2014/2015 muligheten til å representere Gibraltar gjennom kvalifiseringsspill i Mesterligaen 2014/2015 og eventuelt Europaligaen gjennom at lagene oppnår UEFA-lisens.

Det siste laget ved seriens slutt blir degradert til Gibraltar Division 2 på nivå to, mens øverste lag på andre nivå rykker opp.

UEFA-ranking (2021)[1][rediger | rediger kilde]


Historisk ligarangering

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]