M*A*S*H sesong 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episodene fra sesong 3 (1974–1975) av TV-serien M*A*S*H

Sesong 3: 19741975[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
301 «The General Flipped at Dawn» 10. september En inspeksjon av den strenge generalmajor Bartford Hamilton Steele får stemningen i 4077 på bristepunktet.[a] Det som får begeret til å flyte over er at han krever at enheten blir flyttet nærmere kamphandlingene bare for å vise at enheten er mobil. Hawkeye sender et helikopter av sted med en pasient i stedet for å la generalen bruke det for å lete etter en ny leirplass og Steele krever krigsrett.
302 «Rainbow Bridge» 17. september Nord-Korea har tilbudt seg å returnere en gruppe krigsfanger, som er for skadde til at nordkoreanerne selv kan ta hånd om dem. Hawkeye og Radar tar bussen inn på nordkoreansk territorium til et avtalt møtested ved en bru, der de skal overta fangene. Frank Burns bestemmer seg for å ta med våpen i strid med avtalen.
303 «Officer of the Day» 24. september Hawkeye utnevnes til «daghavende offiser» noe som innebærer en del rutinepregede oppgaver rundt om i leiren, deriblant å møte oberst Flagg som ønsker at en kommunist som er krigsfange skal bli lappet sammen så raskt som mulig, slik at han kan bli henrettet.
304 «Iron Guts Kelly» 1. oktober Den berømte generalmajor «Iron Guts» Kelly besøker 4077, men får et hjerteattak mens han har en hyggestund med «Hot Lips». «Iron Guts» sin medfølgende sekretær bestemmer seg for å skrive en mer heroisk avslutning på hans liv.
305 «O.R.» 8. oktober En episode som fokuserer på dramaet i operasjonssalen etter ett omfattende angrep.
306 «Springtime» 15. oktober Det er vår og en pause mellom angrepene og i 4077 nyter de været og hverandre.
307 «Check-Up» 22. oktober Under en rutinesjekk blir det oppdaget et åpent sår på Trapper. Han tror det er nok til å bli sendt hjem.
308 «Life With Father» 29. oktober Henry tror hans kone er utro etter å ha lest et brev fra henne, mens et guttebarn av en koreansk kvinne og jødisk soldat får bris med fader Mulcahy som stand-in for en rabbiner, mens Hawkeye forestår omskjæringen.
309 «Alcoholics Unanimous» 12. november Burns får midlertidig kommandoen i leiren og forbyr all alkohol i tjeneste, helt til han hører at «Hot Lips» (sammen med stort sett hele leiren) drikker for å distansere seg fra krigen.
310 «There is Nothing Like a Nurse» 19. november Nordkoreanske styrker kommer stadig nærmere og 4077 kan ikke trekke seg tilbake av taktiske årsaker. Alt kvinnelig personell evakueres, noe som gjør livet hardt og brutalt både i operasjonssalen og utenfor.
311 «Adam's Ribs» 26. november Hawkeye er drittlei av den samme maten dag ut og dag inn (fisk eller lever og løk) og pønsker ut en plan for å få tilsendt spareribs med BBQ-saus fra en restaurant i Illinois.
312 «A Full Rich Day» 3. desember Hawkeye gjør et lydbåndopptak med en enkel opptaker og beskriver hendelsene dagen før, inkludert en berserk tyrkisk soldat, tapet av en død soldat fra Luxembourg og en soldat som kom fra fronten for å forlange at hans sersjant skulle komme først i operasjonskøen.
313 «Mad Dogs and Servicemen» 10. desember En løshund biter Radar og legeteamet på 4077 må finne hunden snarest for å finne ut om den har rabies, ellers må Radar gjennom en pinefull og farlig vaksinasjon.
314 «Private Charles Lamb» 31. desember En gresk enhet feirer en tradisjonell festival for å takke 4077 for deres hjelp. Radar kan ikke utstå tanken på at et tilsendt levende lam skal slaktes og i hemmelighet klarer han å sende lammet til hans familie i Iowa.
315 «Bombed» 7. januar 4077 er under tungt bombardement fra en amerikansk avdeling med feil ordre. Alle forsøker å overleve mens nye ordre skrives, men de som kan gjøre om ordren er tilfeldigvis på et show med Bob Hope.
316 «Bulletin Board» 14. januar Leirens oppslagstavle annonserer ulike aktiviteter så som grilling, et tvunget undervisningsopplegg og filmkveld, noe denne episoden handler om.
317 «The Consultant» 21. januar En medisinsk konsulent med nye operasjonsteknikker besøker leiren.[b] Hans nye teknikk kan redde armer og bein på de som ellers ligger an til amputasjon, men når han selv skal demonstrere teknikken er han sterkt beruset.
318 «House Arrest» 4. februar Frank Burns setter Hawkeye i husarrest etter at Hawkeye forsøker å dytte til han under en diskusjon i «sumpen». Det er først når Frank anklages for voldtekt av en besøkende kvinnelig oberst at Frank dropper anklagen sin og blir selv satt i husarrest.
319 «Aid Station» 11. februar Hawkeye og «Hot Lips» blir sendt til en framskutt førstehjelpsstasjon nær fronten for å dekke opp for en kirurg som ble drept under kamphandlinger.
320 «Love and Marriage» 18. februar Hawkeye og Trapper må gjennomføre en obligatorisk helsesjekk på en soldat som søker om å få gifte seg. De hjelper en soldat sin gravide koreanske kone og forsøker å stanse en ung soldat fra å gifte seg med en prostituert.
321 «Big Mac» 25. februar General Douglas MacArthur har planlagt en inspeksjon av 4077 på grunn av leirens utmerkede overlevelsestall, og leiren settes i sving for å gjøre klar til besøket.
322 «Payday» 4. mars Ting går over styr når det er lønningsdag og alle benytter anledningen til å bruke opp pengene og betale gjeld.
323 «White Gold» 11. mars Tyver stjeler leirens forsyning med penicillin og oberst Flagg kommer for å etterforske.
324 «Abyssinia, Henry» 18. mars Oberstløytnant Henry Blake får til slutt avskjed i nåde og hele leiren møter opp for å ta farvel. I en berømt scene mot slutten av episoden blir det gjort kjent at hans transportfly er skutt ned over Japanhavet og Blake drept.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ General Steele ble spilt av Harry Morgan som senere skulle komme tilbake i rollen som oberst Potter.
  2. ^ Doktor Anthony Borelli ble spilt av Robert Alda, Alan Alda's far og legen på førstehjelpsstasjonen ble spilt av Antony Alda, Alan Alda's bror.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]