M*A*S*H sesong 8

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episodene fra sesong 8 (1979–1980) av TV-serien M*A*S*H

Sesong 8: 19791980[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
801 «Too Many Cooks» 17. september En klumsete soldat viser seg å være en gourmetkokk (noe han ikke fikk tjeneste som i hæren). 4077 liker det de får servert og forsøker å beholde han.
802 «Are You Now, Margaret?» 24. september En kongressmann som besøker leiren viser seg å være en McCarthyist og anklager major Houlihan for å være kommunist. Hennes venner i leiren må både redde hennes karriere og ødelegge for kongressmannen.
803 «Guerilla My Dreams» 1. oktober Hawkeye redder livet til en koreansk kvinne som viser seg å være en nordkoreansk sabotør. Den sørkoreanske hæren ønsker henne utlevert for avhør og mulig henrettelse, noe Hawkeye protesterer på.
804 «Good-Bye Radar (del 1)» 8. oktober Radar er på en velfortjent permisjon i Tokyo og Klinger overtar som leirens sjefsassistent. Men når generatoren streiker og andre småkriser dukker opp ønsker alle at Radar snart kommer tilbake.
805 «Good-Bye Radar (del 2)» 15. oktober Radar er tilbake i leiren men får vite at onkelen er død og at han derfor kan få avskjed fra hæren. Han vil ikke, og mener at hans plass er i Korea, men innser til slutt at han må dra hjem for å hjelpe familien.
806 «Period of Adjustment» 22. oktober Korporal Klinger må lære alt fra begynnelsen når han nå overtar Radars jobb. B.J. får en god grunn til å lengte hjem.
807 «Nurse Doctor» 29. oktober Det er vannmangel og Fader Mulcahy hjelper en talentfull ung sykepleier som studerer for å bli tatt opp på et legestudie, men hun er mer opptatt av Mulcahy som på sin side lever i sølibat.
808 «Private FinanceB 5. november Klinger tilbyr finansiell hjelp til en fattig koreansk jente, noe mora tolker det som at datteren har latt seg prostituere. Hawkeye kjemper for å holde et løfte til en døende soldat.
809 «Mr. and Mrs. Who?» 12. november Etter en vill natt i Tokyo våkner major Winchester og innser at han ikke husker noen verndens ting, heller ikke at han lot seg gifte bort kvelden før.
810 «The Yalu Brick Road» 19. november I leiren har mange blitt matforgiftet og Hawkeye og B.J. må forsøke å skaffe til veie antibiotika fra andre enheter. De går seg vill i fiendeland og må forhandle med en nordkoreaner.
811 «Life Time» 26. november En episode fortalt i nåtid. En soldat kommer til leiren med en alvorlig skade som må opereres med positivt resultat innen 20 minutter. Mens klokken vises i TV-ruta følger seerne med på den realistiske operasjonen.
812 VDear Uncle Abdul» 3. desember Klinger skriver hjem til Toledo om de vanskene han opplever i sin nye jobb, mens Hawkeye og B.J. innser at en soldat er uegnet til tjeneste.
813 VCaptain's Outrageous» 10. desember Fader Mulcahy blir irritert over at han stadig oversees for forfremmelse til kaptein. Hawkeye må drive Rosie's Bar når Rosie selv blir skadet.
814 «Stars and Stripes» 17. desember Major Houlihan finner ut at en tidligere flamme er degradert til menig, mens major Winchester og B.J. må samarbeide om en medisinsk artikkel om en operasjon de har utført.
815 «Yessir, That's Our Baby» 31. desember En koreansk jente og en amerikansk soldat får en baby, noe som ikke tas vel imot av lokalbefolkningen. 4077 forsøker å finne en løsning men oppdager at ingen andre enn et kloster i nærheten vil ta seg av babyen.
816 «Bottle Fatigue» 7. januar Hawkeye har pådratt seg en enorm barregning og lover å la være å drikke alkohol i en hel uke. Samtidig er major Winchester rasende over at hans søster kan komme til å gifte seg med en av de lavere samfunnsklasser.
817 «Heal Thyself» 14. januar Oberst Potter og major Winchester må i karantene med struma, og Winchester's vikar blir overraskende raskt husvarm.
818 «Old Soldiers» 21. januar Oberst Potter drar til Tokyo uten å forklare hvorfor, mens Hawkeye må være sjef og håndtere en gruppe flyktninger og finne ut hvorfor Potter er så hemmelighetsfull når han kommer tilbake.
819 «Morale Victory» 28. januar Hawkeye og B.J. blir utnevnt til «moraloffiserer» av Potter og må håndtere alle klager i leiren, mens major Winchester forsøker å hjelpe en pianist som har skadet hånda si.
820 «Lend a Hand» 4. februar Den arrogante legen Anthony Borelli[a] returnerer til leiren, og irriterer på seg Hawkeye, og det blir ikke bedre av at de blir tvunget til å samarbeide under en vanskelig operasjon ute i felten.
821 «Goodbye, Cruel World» 11. februar Hawkeye og Sidney Freedman innser at en høyt dekorert koreansk-amerikansk krigshelt er tøff i tjenesten fordi han vil dø på post, og forsøker å forhandle med mannen om hans dødsønske. Klinger pynter på kontoret og forfalsker Potters signatur på sine egne avskjedspapirer.
822 «Dreams» 18. februar I en surrealistisk episode etter en lengre periode med ekstremt arbeidspress drømmer leirens soldater og offiserer de rareste ting så raskt de faller i søvn.
823 «War Co-Respondent» 3. mars B.J. forelsker seg i en krigskorrespondent, men han er en gift mann som tar ekteskapsløftet alvorlig.
824 «Back Pa» 10. mars Hawkeye legger for spøk inn en søknad om å få tilbakebetalt det han kunne ha fått i lønn i en privat praksis som lege i USA i stedet for tjenesten i Korea, mens major Winchester forsøker å lære koreanske leger nye medisinske teknikker.
825 «April Fools» 24. mars Alle ser fram til 1. april som en mulighet for å narre omgivelsene, men oberst Potter forsøker å unngå all spøk fordi enheten skal inspiseres av en rigid oberst den samme dagen.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lege Anthony Borelli ble spilt av Robert Alda, Alan Alda's far og legen på førstehjelpsstasjonen ble spilt av Antony Alda, Alan Alda's bror.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]