Trapper John, M.D.

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trapper John, M.D.
Generell informasjon
SjangerSykehusdrama
Prod.landUSA
Sesonger7
Episoder151
Lengde60 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendePernell Roberts
Skaper(e)Richard Hooker
Sending
Periode23. sep. 19794. sep. 1986
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb

Trapper John, M.D. er en TV-serie og en spin-off fra filmen og TV-serien M*A*S*H. Den ble sendt på den amerikanske TV-kanalen CBS fra 23. september 1979 til 4. september 1986. «Trapper John» McIntyre er i serien lege 28 år etter at han hadde forlatt MASH-enheten 4077. I serien jobber «Trapper» som sjefskirurg på San Francisco Memorial Hospital. I denne reinkarnasjonen ble «Trapper» spilt av Pernell Roberts (som for de fleste er bedre kjent som en av brødrene i western-serien Bonanza).

En av de andre karakterene i serien er doktor George Alonzo «Gonzo» Gates, som ble spilt av Gregory Harrison. «Gonzo» er en mann som nettopp har returnert til USA etter å ha tjenestegjort i en MASH-enhet under Vietnamkrigen, og er mye slik «Trapper» hadde vært tidligere.

I serien har «Trapper» blitt noe vennligere med årene og er en mer integrert del av samfunnet i motsetning til tidligere. Til slutt begynner også hans sønn «J.T.» å jobbe på sykehuset. TV-serien er tildels en komedie, men håndterer også alvorligere emner som for eksempel aids.

Juridisk sett er TV-serien ansett som en spin-off fra filmen MASH og ikke fra TV-serien M*A*S*H. Årsaken til dette er en domsavsigelse etter at produsentene av TV-serien M*A*S*H mente den var en spin-off fra deres TV-serie og forlangte royalties. Dommeren mente imidlertid at serien er spin-off fra filmen og TV-produsentene fikk ikke en krone.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Finest-Kind.netM*A*S*H nettside med info om blant annet Trapper John, M.D.