M*A*S*H sesong 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episodene fra sesong 2 (1973–1974) av TV-serien M*A*S*H

Sesong 2: 19731974[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
201 «Divided We Stand» 15. september Episoden reintroduserer general Clayton,[a] som vurderer å legge ned 4077, og sender psykiateren kaptein Hildebrand for å undersøke leiren. Henry Blake forsøker å få alle med på en plan som skal sikre enhetens framtid, men det ender med et humoristisk resultat.
202 «5 O'Clock Charlie» 22. september En nordkoreansk pilot i et utrangert fly forsøker å treffe enheten med en bombe hver ettermiddag klokken 5, men mislykkes hver gang. Major Burns bestemmer seg for å sette i verk mottiltak og rekvirerer antiluftvernraketter og forsøker en nedskytning.
203 «Radar's Report» 29. september Radar sender en daglig rapport til hovedkvarteret for med opplysninger om gårsdagens virke, inkludert behandlingen av en kinesisk soldat og en soldat som døde på grunn av et slagsmål med den kinesiske soldaten. Denne episoden markerer Sidney Freedman sin første opptreden.[b]
204 «For the Good of the Outfit» 6. oktober Hawkeye og Trapper oppdager at den amerikanske hæren forsøker å dekke over at artilleri ødela en koreansk landsby.
205 «Dr. Pierce and Mr. Hyde» 18. oktober Hawkeye begynner å opptre mer unormalt enn normalt etter flere døgn uten skikkelig søvn. Han sender et ubehøvlet telegram til USAs president Harry Truman og en general kommer til leiren for å undersøke, samtidig som Hawkeye klekker ut en sprø plan om å skape fred ved å sende leirens latrine til Nord-Korea.
206 «Kim» 20. oktober En ung koreansk gutt viser seg å være foreldreløs og Trapper (og hans kone) vil adoptere han og sende han til USA. Gutten går ved en feiltakelse ut i et minefelt ved leiren, men blir reddet av et helikopter. Trapper finner guttens familie før han blir sendt til USA.
207 «L.I.P.» 27. oktober En koreansk kvinne og amerikansk soldat vil gifte seg, noe som er umulig grunnet et tungrodd byråkrati som må godkjenne ekteskapet før det blir gyldig. Hawkeye vil hjelpe til, men finner bare ut at sykepleieren han har stevnemøter med er rasist og motstander av blandingsekteskap.
208 «The Trial of Henry Blake» 3. november Henry Blake blir beskyldt for å gi hjelp til fienden og Hawkeye og Trapper vil hindre at bevis blir brukt mot Blake. Major Burns blir midlertidig leirsjef og setter de to i husarrest, men Trapper og Hawkeye rømmer og finner bevis for at nordkoreanerne Blake ble beskyldt for å hjelpe i virkeligheten var flyktninger.
209 «Dear Dad...Three» 10. november Hawkeye skriver hjem og forteller om aktuelle hendelser i leiren, blant annet en soldat som ble operert med en blindgjenger-granat i seg, en soldat som nektet blodoverføring fra afrikansk-amerikanere og hvordan de lærte han en lekse om toleranse.
210 «The Sniper» 17. november Leiren blir beskutt av en snikskytter fra en nærliggende ås. Alle forsøker å overleve som best de kan, uten mulighet til å skyte tilbake.
211 «Carry On Hawkeye» 24. november En influensaepedemi fører til at nesten hele leiren blir sengeliggende. Hawkeye er en av de få som ikke blir smittet og kan jobbe nesten som normalt.
212 «The Incubator» 1. desember Hawkeye og Trapper bestemmer seg for å bekjempe militært byråkrati for å skaffe leiren medisinsk utstyr.
213 «Deal Me Out» 8. desember Folk samles rundt et pokerbord mens en skadet etteretningsmann blir tatt med til operasjonsrommet og Hawkeye må velge mellom en stående ordre mot å operere han ettersom han kan røpe hemmeligheter under bedøvelse, eller redde mannens liv.
214 «Hot Lips and Empty Arms» 15. desember Margaret Houlihan blir lei av leirens sløve disiplin og manglende profesjonalitet og søker om overføring. På hennes avskjedsfest blir hun svært beruset og forteller hva hun egentlig mener om noen av hennes kolleger (som hun innerst inne liker), og innser til slutt at hun vil bli.
215 «Officers Only» 22. desember En general som er takknemlig for at hans sønn ble reddet av 4077, gir leiren en prefabrikkert offisersklubb. Militær protokoll sier at klubben bare gir adgang til offiserer, noe de fleste i leiren misliker. Hawkeye og Trapper kommer opp med en plan som gir alle adgang.
216 «Henry in Love» 5. januar Henry kommer tilbake fra Tokyo etter å ha blitt forelsket i en halvparten så gammel kvinne og vurderer å gjøre slutt på ekteskapet.
217 «For Want of a Boot» 12. januar Hawkeye vil bli sendt hjem og klekker ut en kompleks plan der en henvendelse tilsynelatende kommer fra leirens tannlege, stabssersjant, korporal Klinger, Frank Burns og en sykepleier.
218 «Operation Noselift» 19. januar En soldat har elendig selvtillit på grunn av sin uvanlig store nese og vil ha neseoperasjon, i strid med militære retningslinjer. Dette er imidlertiden leirens svake side og en plan settes i verk der en plastisk kirurg blir sendt til leiren for å utføre jobben, mens Frank Burns og major Houlihan blir avledet.
219 «The Chosen People» 26. januar En koreansk kvinne kommer med en baby og insisterer på at Radar er faren, noe som overrasker alle, særlig Radar.
220 «As You Were» 2. februar Det hersker fred og fordragelighet en periode og Frank Burns ber Hawkeye og Trapper om å gjøre noe med brokken hans.
221 «Crisis» 9. februar Forsyningene har stanset opp og 4077 begynner å gå tom for mat, utstyr og drivstoff noe som tvinger offiserer og menige til å gjøre som best de kan med det de har.
222 «George» 16. februar En soldat kommer til leiren og forteller Hawkeye at han er homofil, og de prøver å holde det hemmelig for å unngå at soldaten blir avskjediget.
223 «Mail Call» 23. februar Det er postutdeling og folk resgerer på ulikt vis på hva de mottar. Frank Burns lures til å investere i et fiktivt luftfartsselskap for å bevise at han leser andres brev, mens Trapper vurderer å desertere etter dårlige nyheter hjemmefra.
224 «A Smattering of Intelligence» 2. mars To forskjellige etterretningsagenter kommer til leiren (en av de to er den ufordragelige oberst Flagg), og begge forsøker å hindre den andre i å gjøre jobben sin.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ I andre sesong flyttet CBS TV-serien M*A*S*H slik at den ble plassert mellom to andre populære serier. Larry Gelbart mente det var nødvendig å introdusere karakterene for de som ikke hadde sett første sesong.
  2. ^ Dr. Freedman's fornavn var først Milton, deretter Sidney.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]