Mike Farrell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mike Farrell
Mike Farrell (2008).jpg
Født6. feb. 1939[1]Rediger på Wikidata (82 år)
Saint PaulRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Skuespiller, filmprodusent, menneskerettsaktivist, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, stemmeskuespiller, manusforfatterRediger på Wikidata
Utdannet ved Hollywood High SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Judy Farrell (19631983), Shelley Fabares (1984–)Rediger på Wikidata
Parti Det demokratiske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1963
Nettstedhttp://www.mikefarrell.org/
IMDbIMDb

Michael Joseph «Mike» Farrell jr. (født 6. februar 1939 i St. Paul i Minnesota) er en amerikansk skuespiller, kjent for sin rolle som legen B.J. Hunnicutt i TV-serien M*A*S*H som han spilte fra 1975 til 1983. I de siste[når?] årene har Farrell spilt i TV-serien Providence.

Farrells karriere i M*A*S*Hinkluderte manus til fem episoder og regien til fire. Han har også jobbet som produsent innen både TV og film.

Farrell var aktivist og jobbet for Human Rights Watch og støttet langsiktig hjelpeinnsats for å forhindre hjemløshet og sult. Han har vært tillitsvalgt for skuespillere og har støttet andre fagforeninger.

Farrell gav stemmen til Jonathan Kent i serien Superman: The Animated Series (1996) med Shelley Fabares (hans kone) som Martha Kent. Han har hatt gjesteroller i blant annet Murder, She Wrote, Justice League, Matlock og Mannix.

Farrell giftet seg med skuespiller Judy Farrell i 1963, et ekteskap som varte til 1983. De har to barn sammen, Michael og Erin. Farrell giftet seg 31. desember 1984 med skuespiller Shelley Fabares.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GeneaStar, GeneaStar person-ID farrellmich[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]