M*A*S*H sesong 9

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episodene fra sesong 9 (1980–1981) av TV-serien M*A*S*H


Sesong 9: 19801981[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
901 «The Best of Enemies» 17. november På vei til Tokyo på permisjon tvinges Hawkeye av en nordkoreansk soldat til å gjennomføre en rask operasjon på kameraten hans i grøftekanten.
902 «Letters» 24. november 4077 mottar en haug med brev fra en 4. klasse i Hawkeyes hjemby i Maine og de bestemmer seg for å svare på brevene og fortelle barna hjemme hvordan de har det i Korea.
903 «Cementing Relationships» 1. desember I leiren forsøker en å få lagt et støpt og mer sanitært gulv på operasjonsstua, men ingen har erfaring med slikt.
904 «Father's Day» 8. desember Margarets far, den berømte oberst Alvin «Howitzer» Houlihan besøker leiren, men verken datter eller far kommer godt over ens så godt de selv hadde ønsket. Hawkeye mottar et stjålent stykke frossent kjøtt fra en takknemlig pasient og leiren må sprise opp alt før militærpolitiet kommer.
905 «Death Takes a Holiday» 15. desember Det er juletid. Fader Mulcahy samler inn penger til mat for lokale foreldreløse, men major Winchester gir ingenting. Alle ser på han som en gjerrigknark mens han egentlig har bidratt med en solid donasjon før innsamlingen startet, men vil helst at det hele skal være hemmelig. Hawkeye, B.J. og Margaret forsøker å redde en soldat med livstruende skader på julaften.
906 «A War For All Seasons» 29. desember Nyttårsaften og alle i leiren reflekterer over det siste året som har gått.
907 «Your Retention Please» 5. januar Klinger føler seg både sviktet og skuffet når han får høre at kona vil skilles. Han treffer så en rekrutteringsoffiser som uten problemer får Klinger til å verve seg for nye seks år! En soldat er irritert over at han blir kjønnsdiskriminert fordi menn ikke får bli sykepleiere og offiserer når de lar seg verve.
908 «Tell it To the Marines» 12. januar En nederlandsk marinesoldat har sterkt behov for å bli fritatt for militær tjeneste. Major Winchester er leirkommandant og bidrar sammen med leiren, mens marinesoldatene i området ikke har noen sympati for han.
909 «Taking the Fifth» 19. januar Hawkeye får en flaske med vin og vil bruke den for å forføre noen sykepleiere, mens oberst Potter er irritert over at et nytt legemiddel ikke skal benyttes.
910 «Operation Friendship» 26. januar Klinger redder major Winchesters liv, mens B.J. blir hardt skadet. Winchester hjelper Klinger av takknemlighet mens Hawkeyes ego kommer i konflikt med egoet til en spesialist som har ankommet for å evaluere B.J.s skader og være midlertidig vikar.
911 «No Sweat» 2. februar Det er en hetebølge på gang og alle leter etter ulike metoder for å kjøle seg ned til tross for problemer som spenner fra Margarets kløe til Winchesters skattetrøbbel.
912 «Depressing News» 9. februar 500.000 tungepinner leveres til leiren ved en feiltakelse, og Hawkeye bestemmer seg for å bruke de for å bygge et monument over hærens dumskap, mens Klinger dekker det hele i leirens avis som han selv har startet. Hæren hører om monumentet og vil stille det ut som en hyllest til krigen og dens soldater.
913 «No Laughing Matter» 16. februar Hawkeye vedder på at han kan gå i 24 timer uten å komme med en vits, mens major Winchester har en konfrontasjon med obersten som sendte han til Korea og begge må praktisere streng selvbeherskelse.
914 «Oh, How We Danced» 23. februar B.J. savner kona når bryllupsdagen nærmer seg så leiren får en hjemmevideo sendt fra B.J.s kone til leiren for å gjøre han i bedre humør, mens en i leiren tar seg av et foreldreløst koreansk barn, og major Winchester må dra til frontenheter for å foreta hygieneinspeksjon.
915 «Bottoms Up» 2. mars Nesten alle i leiren drikker, men en sykepleier har større problemer enn de andre, mens Hawkeye overdriver en praktisk spøk med Winchester.
916 «The Red/White Blues» 9. mars Oberst Potter får helseproblemer og i leiren vil en gjøre livet litt lettere for sin vel respekterte og godt likte leder. Dessverre får forsøkene Potter til å føle seg enda mer stresset.
917 «Bless You, Hawkeye» 16. mars Hawkeye har hostebesvær, noe som trolig er psykologisk relatert, for Sidney Freedman kommer til leiren for å finne ut hvorfor han hoster og harker døgnet rundt.
918 «Blood Brothers» 6. april En døende soldat bryr seg ikke om sin egen helse, bare for sin kamerats, mens fader Mulcahy forbereder en inspeksjon fra en særlig streng kardinal.
919 «The Foresight Saga» 13. april Potter får et brev fra Radar og Klinger klarer å miste Potters briller.
920 «The Life You Save» 4. mai Major Winchester har vært døden nær og blir plutselig uvanlig vennlig innstilt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]