M*A*S*H sesong 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episodene fra sesong 1 (1972–1973) av TV-serien M*A*S*H

Sesong 1: 19721973[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
101 «M*A*S*H pilot-episode» 17. september «Hawkeye» Pierce og Trapper's assistent, koreanske Ho-Jon, er tatt opp på Pierce's gamle universitet men trenger tusen dollar for å betale skoleavgiften. Pierce og McIntyre vil samle inn penger vd å arrangere en fest mens leirsjef Blake er på permisjon i Seoul, til Burns og «Hot Lips» Houlihan store forargelse. På festen blir en helgepermisjon inkludert et stevnemøte med sykepleier Dish loddet ut. Fordi Dish er forlovet sørger Hawkeye for at det er fader Mulcahy som vinner.
102 «To Market, to Market» 24. september Svartebørsen har stanset vareleveransene til 4077. Pierce og McIntyre arrangerer et møte med en svartebørshandler og avtaler å bytte Blakes 100 år gamle antikke skrivebord for en kasse hydrokortison.[a]
103 «Requiem for a Lightweight» 1. oktober Sykepleier Margie Cutler kommer til leiren, men når sykepleiersjef Margaret Houlihan oppdager hvor betatt Hawkeye og Trapper blir av Cutler sørger hun for en rask overflytting til en annen enhet. Henry går med på å arrangere det slik at Cutler kommer tilbake dersom Hawkeye eller Trapper stiller opp i en bokseturnering. For å sikre seieren får Hawkeye innsatt Trapper’s boksehandler med eter.
104 «Chief Surgeon Who?» 8. oktober Henry har utnevnt Hawkeye til sjefskirurg, noe Frank er svært misfornøyd med. Frank og Margaret ringer til General Barker som kommer til den mindre velorganiserte leiren i et forsøk på å skape orden. I denne episoden gjør korporal Klinger sin første opptreden.
105 «The Moose» 15. oktober Sersjant Baker gjør en stans i 4077 med sin «moose»; en koreansk jente i tenårene som heter Young Hi som han «kjøpte». Oppsatt på å frigi jenta vinner Hawkeye henne i et slag kort, men nå tror Young Hi at hun tilhører Hawkeye.
106 «Yankee Doodle Doctor» 22. oktober Løytnant Bricker lager en dokumentarfilm om MASH-enheter og general Clayton anbefaler 4077. Men når Hawkeye og Trapper oppdager at «dokumentaren» smaker litt for mye militærpropaganda, så ødelegger de den og lager sin egen versjon i stedet.
107 «Bananas, Crackers and Nuts» 5. november Henry vil ikke gi Hawkeye permisjon, så han opptrer som han var blitt sinnssyk. Kaptein Sherman, som er en utmerket psykiater kommer innom for å se om Hawkeye er syk på ordentlig og bestemmer seg for å ta han meg seg for et par ukers observasjon. For å unngå den sjebnen sørger Hawkeye, Trapper og Radar for å arrangere noe som ser ut som om Sherman forsøkte å tiltvinge seg intim nærhet med «Hot Lips».
108 «Cowboy» 12. november En misfornøyd helikopterpilot som kalles «The Cowboy» forsøker å ta livet av Blake på mange ulike måter når han nektes å dra tilbake til USA der han tror hans kone er utro mot han.
109 «Henry Please Come Home» 19. november Henry er overført til Tokyo for administrativ tjeneste og trening, og Frank overtar som leirsjef. Hawkeye og Trapper forfalsker Frank's signatur på to permisjonsseddler til Tokyo dit de drar for å forsøke å få Blake til å vende tilbake til leiren.
110 «I Hate a Mystery» 26. november Leiren herjes av en tyv og Hawkeye blir hovedmistenkt når noen av de stjålne tingene finnes i hans oppbevaringseske.
111 «Germ Warfare» 10. desember Hawkeye og Trapper oppdager at en nordkoreaner som er fange og pasient hos 4077 har en sjelden blodtype. Siden Frank har samme blodtype stjeler de litt fra han om natta, men når nordkoreaneren utvikler hepatitt etter blodoverføringen mistenker de at Frank er bærer av sykdommen. I denne episoden forlater Spearchucker Jones M*A*S*H.
112 «Dear Dad» 17. desember Hawkeye skriver til sin far om jula i 4077, inkludert Henrys obligatoriske samtale om innomekteskapelig sex og en hendelse der Hawkeye måtte gjøre en operasjon ute i felten utkledd som julenisse.
113 «Edwina» 24. desember Edwina «Eddie» Ferguson, er en vakker men akk så fomlete sykepleier, og hun finner ingen i leiren som vil ha et stevnemøte med henne. De andre sykepleierne avtaler at de avlyser alle stevnemøter før noen sørger for et stevnemøte for henne. Til slutt trekker legene strå og Hawkeye taper.
114 «Love story» 7. januar Radar har mottatt et bånd der hans forlovede takker for seg og han blir deprimert. Men da en ny sykepleier dukker opp i leiren er det kjærlighet ved første blikk. Major Houlihan vil imidlertid avslutte deres forhold som er mot leirens regler.
115 «Tuttle» 14. januar Hawkeye og Trapper finner opp en fantasikarakter, kaptein Tuttle,[b] men den ene tingen leder til den andre og til slutt tror alle at kapteinen er en lys levende person. Det skaper et ekstra stort problem at General Clayton bestemmer seg for å ære Tuttle med et bilde i soldatavisa.
116 «The Ringbanger» 21. januar Hawkeye og Trapper forsøker å få oberst Buzz Brighton,[c] som har en høy skadefrekvens blant sine soldater sendt tilbake til USA.
117 «Sometimes You Hear the Bullet» 28. januar Frank sliter med brukket rygg og søker om Purple Heart, mens Hawkeye oppdager at en av hans pasienter er en soldat som er alt for ung til å være i hæren.[d] Hawkeye aksepterer å holde den unge soldatens alder hemmelig helt til en annen soldat, som er en gammel venn av Hawkeye, dør.
118 «Dear Dad...Again» 4. februar Hawkeye skriver til sin far om de sprø hendelsene i leiren som inkluderer oppdagelsen av Abagnalesque som har utgitt seg for å være lege, mens Frank blir full og Margaret forsøker å synge «My Blue Heaven
119 «The Longjohn Flap» 18. februar Midt på vinteren mottar Hawkeye et par lange ullunderbukser. Han gir dem til Trapper i ren sympati som igjen taper dem til Radar i poker. Ullundertøyet går fra hånd til hånd mellom alle i leiren inntil de til slutt ender opp igjen hos Hawkeye.
120 «The Army-Navy Game» 25. februar 4077 kommer under beskytning og en blindgjenger lander midt i leiren. Henry ringer rundt for å få hjelp men alle er opptatt med en amerikansk fotballkamp mellom hærens og marinens lag. Kjenningsmelodien i denne episoden, samt de to følgende episodene spilles annerledes enn normalt.
121 «Sticky Wicket» 4. mars Hawkeye har alltid ertet Frank med hvor inkompetent han er som lege, men nå er det en av Hawkeye's pasienter som får tilbakefall. Hawkeye blir besatt av å berge pasienten for å beskytte sitt ego. Til slutt blir Hawkeye tvunget til å akseptere at han ikke kan vinne alle kampene.
122 «Major Fred C. Dobbs» 11. mars Hawkeye og Trappers siste skemt gav en uventet gevinst. Frank krever å bli overført til en annen enhet og Hot Lips vil følge med. Men når Hawkeye og Trapper oppdager at de vil få dobbel tjeneste inntil erstatningen er klar lurer de Frank til å tro at det er en formue i gull nær leiren og han ombestemmer seg.
123 «Ceasefire» 18. mars Nyheten om en våpenhvile når 4077. Alle feirer og tar farvel, bortsett fra Trapper som er skeptisk til nyheten. Til slutt viser det seg at han har rett; den forestående våpenhvilen blir ikke noe av.
124 «Showtime» 25. mars På samme tid som en stand-up artist underholder i leiren, får Henrys kone et guttebarn. Leirens tannlege kommer tilbake og tar alle forholdsregler slik at han ikke blir skaddet på veien.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Hydrokortison var ikke tatt i bruk da episoden ble sendt.
  2. ^ I en episode blir kaptein Captain Tuttle i rulleteksten kredidert med å spille seg selv.
  3. ^ Oberst Buzz Brighton ble spilt av gjestestjernen Leslie Nielsen.
  4. ^ Menig Wendell (Walter) Peterson ble spilt av Ron Howard. Han ble kreditert som «Ronny Howard».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]