M*A*S*H sesong 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episodene fra sesong 5 (1976–1977) av TV-serien M*A*S*H


Sesong 5: 19761977[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
501 «Bug Out» 21. september Nordkoreanske styrker har framgang og 4077 må pakke sammen og flytte på seg, men en soldat som nettopp har fått gjennomført en vanskelig ryggoperasjon kan ikke flyttes, så «Hawkeye», «Radar» og major Houlihan blir igjen, mens resten av enheten flytter. Episode i to deler.
502 «Margaret's Engagement» 28. september Major Houlihan avslører etter en permisjon i Tokyo at hun er forlovet med oberstløytnant Donald Penobscot, som har militærutdannelse fra West Point. Frank synes ikke noe om den nyheten og bryter nesten sammen.
503 «Out of Sight, out of mind» 5. oktober Hawkeye blir blind etter en ulykke med en varmeovn og frykter at han har mistet synet for alltid.
504 «Lt. Radar O'Reilly» 12. oktober Hawkeye vinner en tjeneste fra en ved hærens hovedkontor i poker, og bruker den til å få Radar forfremmet fra korporal til fenrik. Radar kjemper for å tilpasse seg offiserlivet og klarer til slutt å bli degradert og vende tilbake til livet som leirassistent.
505 «The Nurses» 19. oktober Major Houlihans lederskap settes på prøve av sykepleierne hun kommanderer. Hawkeye hjelper til med å lure en av pleiernes ektemenn inn i leiren for et stevnemøte, noe som ender med en konfrontasjon der Houlihan avslører hvordan det egentlig er å være sjefssykepleier.
506 «The Abduction of Margaret Houlihan» 26. oktober Klinger glemmer å fortelle at Houlihan skal hjelpe til med en fødsel i en nabolandsby så alle tror hun er kidnappet av nordkoreanere. Oberst Sam Flagg dukker opp for å etterforske.
507 «Dear Sigmund» 9. november Sidney Freedman skriver et brev på et besøk i 4077 til den avdøde Sigmund Freud for å samle sine tanker og reflektere over nylige hendelser.
508 «Mulcahy's War» 16. november En ung menig har skutt seg selv i foten (til Burns store irritasjon), og for å forstå hvordan en kan gjøre noe slikt drar fader Mulcahy til fronten der han selv ser krigens redsler og gru og må overvinne sin egen frykt for å redde en soldats liv.
509 «The Korean Surgeon» 23. november En krigsfange fra Nord-Korea på rømmen som tilfeldigvis også er en høyt utdannet kirurg, utgir seg som sørkoreaner så han kan jobbe på 4077, der Hawkeye og B.J. er glad for enhver hjelp de kan få. Men Burns er mistenksom og tror ikke koreaneren er den han sier at han er.
510 «Hawkeye Get Your Gun» 30. november På vei hjem fra et besøk på et koreansk feltsykehus blir Potter og Hawkeye utsatt for beskytning. For å forsvare seg selv må Hawkeye for første gang i sitt liv skyte til tross for hans moralske motstand mot det å drepe.
511 «The Colonel's Horse» 7. desember Oberst Potter er i Tokyo og problemene hoper seg opp i 4077. Klinger blir deprimert, Houlihan får blindtarmbetennelse og Potters hest blir syk. I leiren forsøker en å rette på alle problemer før kommandanten kommer tilbake.
512 «Exorcism» 14. desember Radar blir beordret til å flytte et hellig koreansk relikvie fra 4077 og like etter begynner uhellene. En eldre koreansk pasient nekter å bli behandlet før et rituale er utført for å rette på Radars helligbrøde.
513 «Hawk's Nightmare» 21. desember Hawkeyes nerver er tynnslitte og han opplever stadige mareritt og han går i søvne. Sidney Freedman kommer for å hjelpe Hawkeye mestre problemene sine.
514 «The Most Unforgettable Characters»" 4. januar Radar tar et korrespondansekurs i skriving, og legger derfor ekstra godt merke til de rare menneskene og hendelsene rundt han.
515 «38 Across» 11. januar Hele leiren funderer over hva løsningen på et vanskelig kryssord kan være og går til ytterliggående skritt for å finne svaret.
516 «Ping Pong» 18. januar En lokal bordtennis-stjerne vil låne 40 dollar for å kjøpe en ring til sin fremtidige kone, mens en skadet oberst insisterer på at han blir returnert til tjenesten umiddelbart.
517 «End Run» 25. januar En tidligere amerikansk fotballstjerne blir selvmordskandidat etter å ha fått amputert et bein etter en skade, og Radar forsøker å trøste han, mens Burns bestemmer seg for å organisere en boksekamp mellom Klinger og sersjant Zale for å avgjøre en strid.
518 «Hanky Panky» 1. februar Donald Penobscot blir innlagt under mystiske omstendigheter, mens B.J. for en kveld glemmer sitt lykkelige ekteskap, noe han angrer etterpå.
519 «Hepatitis» 8. februar Fader Mulcahy har hepatitt og må i karantene, mens Hawkeye må medisinere hele den øvrige leiren med sprøyte, men får problemer på grunn av en ryggskade.
520 «The General's Practitioner» 15. februar En general vil at Hawkeye skal bli hans personlige lege og vil ikke ha nei til svar. Hawkeye vil imidlertid ikke gjøre noe annet enn å hjelpe skadde soldater og slett ikke lege en døsig skrivebordsgeneral.
521 «Movie Tonight» 22. februar Filmen My Darling Clementine vises en kveld men fremviseren går i stykker og kan ikke bli reparert. Leiren må improvisere underholdningen, inkludert fader Mulcahy som spiller piano solo, mens andre spiller scener fra filmen.
522 «Souvenirs» 1. mars En helikopterpilot har en lukrativ handel på si med salg av krigssouvenirer og mange mennesker er blitt skadd etter å ha lett på slagmarken etter salgbare varer.
523 «Post Op» 8. mars Leiren mangler blod og alle må gi litt, selv de som er redd for nåler.
524 «Margaret's Marriage» 15. mars Margaret Houlihan bestemmer seg for at hun vil gifte seg i leiren og alle stiller opp som verter i utdrikkingslaget.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]