M*A*S*H sesong 10

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over episoder fra sesong 10 (1981–1982) av TV-serien M*A*S*H.


Sesong 10: 19811982[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
1001 «That's Show Biz» 26. oktober Et omreisende velferdsshow blir litt mer virkelig når stjernen trenger en operasjon. Dette var den femte og siste timelange-episoden av M*A*S*H, delt i to 30 minutters deler.
1002 «Identity Crisis» 2. november En korporal som har tatt en annens identitet for å komme bort fra kamphandlingene får samvittighetskvaler, mens en annen soldat skriver et brev til sin kone og ber om en skilsmisse, mens B.J. og Winchester samarbeider for å hindre en sleip soldat i å lykkes med forsøket om å få soldatene til å investere i suspekte prosjekter.
1003 «Rumor at the Top» 9. november En generals assistent kommer til leiren med mange spørsmål, og det ser ut som om han rekrutterer for en ny M*A*S*H-enhet. Ingen vil bort fra leiren og alle samarbeider for å bli i 4077, mens Winchester ser på dette som en mulighet til å komme seg vekk.
1004 «Give 'em Hell, Hawkeye» 16. november Hawkeye skriver et brev til president Truman der han snakker om det latterlige byråkratiet og de ustabile offiserene han må gå igjennom bare for det mest elementære av forsyninger.
1005 «Wheelers and Dealers» 23. november B.J. føler seg utilstrekkelig når han får vite at hans kone har tatt en jobb hjemme i USA for å få endene til å møtes, mens oberst Potter må ta et oppfriskningskurs i kjøreferdigheter som han består så vidt.
1006 «Communication Breakdown» 30. november Major Winchester får tak i en avis hjemmefra og leiren ber om et referat, men Charles vil ikke gi fra seg avisa før han har lest den fra perm til perm. I leiren blir en irriterte over dette og gjør hva som må til for å få nyhetene hjemmefra.
1007 «Snap Judgment (del 1)» 7. desember Kriminaliteten øker i området til 4077, og Hawkeye blir frastjålet er nytt Polaroidkamera. Klinger forsøker å komme til bunns i saken og kjøper kameraet tilbake på svartebørs, men blir arrestert av militærpolitiet med kameraet i sitt eie, noe som gjør at han blir mistenkt for alle tyveriene.
1008 «Snappier Judgment (del 2)» 14. desember Klinger blir stilt for krigsrett for tyveri av Hawkeyes kamera og andre tyveri i leiren og området, mens Winchester blir hans heller inkompetente forsvarer og B.J. og Hawkeye forsker å finne den virkelige tyven før det er for sent.
1009 «Twas the Day After Christmas» 28. desember Den 26. desember bestemmer oberst Potter seg for å innføre en boksedag etter mønster fra den britiske hæren.
1010 «Follies of the Living - Concerns of the Dead» 4. januar På grensen til det overnaturlige vandrer gjenferdet til en soldat rundt i leiren og nekter å tro at han er død. Bare Klinger som ligger febersyk, kan se han, og alle tror at han fantaserer og hallusinerer.
1011 «The Birthday Girls» 11. januar Major Houlihan og Klinger er på vei til Tokyo der Houlihan skal feire bursdagen sin. Men planene må legges om når jeepen bryter sammen. Dermed må major Winchester gi et foredrag som Houlihan skulle gi. I leiren vedder alle på når en ku skal kalve.
1012 «Blood and Guts» 18. januar En reporter dukker opp i forbindelse med en blodgiverkampanje og klarer å vri både udugelighet og uansvarlighet til å bli heroisk innsats.
1013 «A Holy Mess» 1. februar En soldat som har desertert ber om asyl etter en av fader Mulcahy's gudstjenester i messeteltet, noe som fører til en juridisk nøtt og setter kveldens middag i fare.
1014 «The Tooth Shall Set You Free» 8. februar Major Winchester finner det utålelig at han nektes tannlegebehandling, mens en rasistisk offiser setter svarte soldater i unødig fare. Hawkeye og B.J forsøker å skaffe tannlege til Winchester og redde noen soldater. Lawrence Fishburne har en viktig birolle som en soldat i fare under den rasistiske offiseren.
1015 «Pressure Points» 15. februar En operasjon mislykkes og oberst Potter frykter for at han er i ferd med å miste evnen til å operere. Han snakker med Sidney Freedman, mens Winchester, B.J. og Hawkeye fortsetter en krangel om hverandres uvørenhet ved operasjonsbordet.
1016 «Where There's a Will, There's a War» 22. februar Det er kamphandlinger ved leiren og Hawkeye skriver testamentet under et legebesøk ved fronten.
1017 «Promotion Commotion» 1. mars De menige er spente fordi det er tid for forfremmelser. En ukvalifisert soldat truer major Winchester i et forsøk på å bli forfremmet, mens Klinger blir sersjant!
1018 «Heroes» 15. mars En berømt bokser besøker leiren på en PR-tur, men i leiren får han slag. Hawkeye redder livet til mannen og må håndtere mediene i etterkant, mens fader Mulcahy må håndtere å se hans barndoms ideal ligge nede for telling.
1019 «Sons and Bowlers» 22. mars 4077 arrangerer en bowling-konkurranse mot marinesoldater som har fått en profesjonell med på laget. 4077 blir kreative, mens Hawkeye får vite at faren er innlagt på sykehus.
1020 «Picture This» 5. april Oberst Potter vil male et bilde av de ledende offiserene på 4077, men så må Hawkeye og Winchester dra bort, og det hele ender med konflikt.
1021 «That Darn Kid» 12. april Klinger kjøper en geit i et håp om å selge geitemelka, men samtidig er Hawkeye ansvarlig for lønnsutbetalingen og geita spiser alle papirpengene, noe som gir Hawkeye en gjeld til hæren på over 22 000 dollar, dersom han ikke kan bevise at geita spiste pengene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]