M*A*S*H sesong 7

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episodene fra sesong 7 (1978–1979) av TV-serien M*A*S*H

Sesong 7: 19781979[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
701 «Commander Pierce» 18. september «Hawkeye» oppdager at det ikke er en dans på roser å overta som leirkommandant når Potter drar til Seoul.
702 »Peace on Us» 25. september På ny er fredssamtalene brutt. Hawkeye er oppgitt over den diplomatiske tregheten og bestemmer seg for å dra til Panmunjom for å bidra til fredssamtalene.
703 »Lil» 2. oktober En besøkende sykepleier som også er oberst finner sammen med oberst Potter til Radars misbilligelse fordi han tenker mest på fru Potter.
704 »Our Finest Hour» 9. oktober En todelt episode. En dokumentarisk episode som er filmet i sh/v og fortalt i TV-intervjuets format fra tidlig 50-tall (men med fargebilder i form av referanser til hendelser i dialogen).
705 »The Billfold Syndrome» 16. oktober Major Winchester begynner å bli desperat med tanke på hans sivile karriere og bestemmer seg for aldri å snakke mer med Hawkeye eller B.J. (et løfte de to forsøkte å få han til å bryte), mens Dr. Freedman kommer for å hjelpe en skadet soldat med hukommelsestap.
706 »None Like It Hot» 23. oktober Temperaturen stiger til langt over 40 grader og Hawkeye og B.J. finner fram til den perfekte kur; et badekar av plast bestilt på postordre.
707 »They Call the Wind Korea» 30. oktober Uvær hindrer mottak av soldater fra helikoptre og Charles drar på permison til Seoul. Planen går i vasken når det viser seg at Klinger har meldt seg frivillig som sjåfør.
708 «Major Ego» 6. november Etter å ha fått liv i en pasient ved hjelp av hjertemassasje ringer Charles til Stars & Stripes så de kan lage en sak om hans heltedåd.
709 «Baby, It's Cold Outside» 13. november Det er vinter og kaldt og Charles blir veldig upopulær når han har på seg en fullt vinterisolert polardrakt foran den hutrende staben på 4077.
710 «Point of View» 20. november En unik episode fortalt i førsteperson gjennom øynene til en soldat som er skadd etter en kamp. Episoden inneholder ingen dialog bare observasjon av hvordan en typisk soldat opplevde leiren.
711 «Dear Comrade» 27. november Major Winchester's nye hustjener er tilfeldigvis en nordkoreansk spion (ukjent for alle i leiren) som ble sendt for å sjekke rapporter om 4077 sin høye effektivitet. Spionen er den eneste som kjenner til en tradisjonell kur for et utslett der moderne medisin kommer til kort. Leirens manglende disiplin fører til at spionen konkluderer med at selv om leiren er effektiv nok, så er den også er den alt for uproduktiv for Nord-Korea.
712 «Out of Gas» 4. desember Leiren går tom for bedøvelsesmiddel. Fader Mulcahy klarer det ingen andre klarer, å skaffe ny forsyning via svartebørsen.
713 «An Eye for a Tooth» 11. desember Fader Mulcahy blir sint da han nok en gang ikke blir forfremmet. Han vil gjøre noe med det men det ender med et nesten katastrofalt resultat.
714 «Dear Sis» 18. desember Fader Mulcahy sender sin søster et julebrev der han beskriver sine følelser av å være unyttig og hans ønske om å gjøre mer for leiren.
715 «B.J. Papa San» 1. januar B.J. blir reservefar for en fattig koreansk familie men bruker etter hvert så mye tid på å bekymre seg over dem at Hawkeye blir bekymret for B.J..
716 «Inga» 8. januar Den vakre svenske kirurgen Inga Helversen besøker leiren og Hawkeye må til slutt innse at han har å gjøre med en kvinne som er en minst like flink kirurg som han selv.
717 «The Price» 15. januar Oberst Potter prøver å finne hesten Sophie som har forsvunnet, mens Klinger forsøker å kjøpe seg ut av hæren, mens Hawkeye og B.J. forsøker å hjelpe en koreansk avhopper.
718 «The Young and the Restless» 22. januar En lege som demonstrerer nye medisinske teknikker i Tokyo kommer til leiren for å vise siste nytt, med uante følger for leirens leger.
719 «Hot Lips is Back in Town» 29. januar Radar får råd fra Hawkeye om hvordan han skal håndtere en ny og svært søt sykepleier, feirer Margaret hennes skilsmisse og nye selvtillit.
720 «C*A*V*E» 5. februar Leiren kommer under beskytning og 4077 må evakuere til noen nærliggende fjellhuler. Hawkeye har imidlertid klaustrofobi.
721 «Rally Round the Flagg, Boys» 14. februar Oberst Sam Flagg returnerer til leiren for å forsøke å rekruttere Winchester, men han viser seg å være langt mer forutseende enn det Flagg trodde og rundlurer spionen.
722 «Preventive Medicine» 19. februar Hawkeye er villig til å bryte legeetikken for å hindre at en inkompetent oberst kan påføre ytterligere skade på sine soldater.
723 «A Night at Rosie's» 26. februar Staben flykter en stakket stund fra krigen til sjenkestedet Rosie's og forsøker å glemme krigen.
724 «Ain't Love Grand» 5. mars Major Winchester blir forelsket i en servitør på en lokal bar, mens en sykepleier fra en rik familie blir interessert i Klinger.
725 «The Party» 12. mars I leiren tror en på en snarlig slutt på krigen og planlegger en gjenforening etterpå. I stedet bestemmer de seg for at familiene sine skal møtes, men planene blir lagt på is da leiren må evakuere på grunn av et kinesisk angrep.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]