M*A*S*H sesong 6

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Episodene fra sesong 6 (1977–1978) av TV-serien M*A*S*H


Sesong 6: 19771978[rediger | rediger kilde]

# Episode Sendt Handling
601 «Fade Out, Fade In» 20. september To-delt episode. Frank Burns blir deprimert etter ekteskapet mellom Margaret Houlihan og Donald Penobscot, så Potter sender han på permisjon til Tokyo. De sårede kommer imidlertid fortsatt inn og ettersom en ikke lenger har kontakt med Burns (bare sjeldne rapporter om at han antaster kvinner som likner på Houlihan), blir det bestemt at leiren skal få tilsendt en ny kirurg. Løsningen blir major Charles Emerson Winchester III som beordres av en oberst som skylder Winchester flere hundre dollar etter tap på cribbage. Winchesters nye stilling blir permanent da det viser seg at Burns blir arrestert og sendt tilbake til USA der han blir forfremmet til oberstløytnant og gitt en kommandopost.
602 «Fallen Idol» 27. september Radar blir skadd på en reise til Seoul. Oberst Potter må gjennomføre et kirurgisk inngrep på han fordi Hawkeye ikke klarer å gjøre det selv. Radar blir sjokkert over at Hawkeye, som han har som idol, har slike feil. De to har en opprivende kamp men finner til slutt sammen igjen ettersom de innser at de begge er menneskelige.
603 «Last Laugh» 4. oktober En gammel venn av B.J. kommer på besøk og viser seg å være en enda større vitsemaker og skøyerfant enn både B.J. og Hawkeye. En spøk slår imidlertid feil og B.J. anklages for en kriminell handling. Dermed må alle gjøre om på spøken slik at B.J. går fri for anklagen.
604 «War of Nerves» 11. oktober Spenningsnivået i leiren bygger seg opp og moralen ned. Sidney Freedman kommer for å besøke en tidligere pasient, men hjelper samtidig Potter med å løse opp spenningen i leiren.
605 «The Winchester Tapes» 18. oktober Winchester gjør et båndopptak for å sende det hjem til foreldrene der han trygler dem om å gjøre hva som helst for å få han sendt hjem.
606 «The Light That Failed» 25. oktober I mangel av annen underholdning, blir en spenningsroman som B.J. leser gjenstand for leirens fokus. Problemet er at boken mangler siste side og alle jobber sammen for å finne forfatteren for å få svar på hvem skurken var.
607 «In Love and War» 1. november Hawkeye knytter nære bånd til en koreansk familie der han hjelper en eldre kvinne. Han blir lei seg da bestemoren dør, mens resten av familien bestemmer seg for å flykte sørover og etterlater Hawkeye til seg selv.
608 «Change Day» 8. november Major Winchester har kommet over en ny ide om å bli rik i en fei, mens Klinger har kommet over en ny ide for å komme seg ut av hæren.
609 «Images» 15. november Radar bestemmer seg for å få en tatovrering, selv om hans venner i leiren forsøker å fra han fra det.
610 «The M*A*S*H Olympics» 22. november Potter vil fremme fysisk fostring og arrangerer et mini-OL. Vinneren får en permisjonsreise til Tokyo noe som viser seg å være en svært populær premie.
611 «The Grim Reaper» 29. november En oberst på besøk spår hvor mange soldater som kommer til å dø i neste kamp. Hawkeye drar til han, noe som får obersten til å forlange krigsrett, men trekker det tilbake når han oppdager hvor flink kirurg Hawkeye er som redder livet hans i operasjonssalen.
612 «Comrades in Arms (del 1)» 6. desember Hawkeye og Margaret Houlihan må legge bort stridsøksen og samarbeide når de havner bak fiendens linjer og må søke tilflukt i en forlatt hytte.
613 «Comrades in Arms (del 2)» 13. desember Hawkeye og Margaret unngår å bli tatt til fange av nordkoreanske soldater og returnerer til leiren, men må så håndtere de følelsesmessige opplevensene mellom hverandre.
614 «The Merchant of Korea» 20. desember B.J. må låne penger fra major Winchester, noe som får Winchester til å behandle B.J. som en tjener. For å få hevn inviterer B.J. til et slag poker i et håp om å flå han, men finner ut at Winchester er en erfaren kortspiller som vinner stort, men Radar har klart å finne ut når Winchester bløffer.
615 «The Smell of Music» 3. januar B.J. og major Winchester er uvenner. B.J. tåler ikke mer av at Winchester spiller på sitt althorn og nekter å dusje før instrumentet er tysst. Winchester fortsetter å spille på trass, mens alle i leiren etter hvert går lei av både B.J.s kroppslukt og Winchesters musikk.
616 «Patient 4077» 10. januar Hawkeye og B.J. har gått lei av å sende soldater med amputerte lemmer og vil ha et mer presist kirurgisk apparat får å unngå unødvendige amputasjoner. De finner en lokal handelsmann som lager klemmen de er ute etter og like etter klarer de å redde et bein ved hjelp av utstyret.
617 «Tea and Empathy» 17. januar Leirens forråd av pennicilin blir stjålet og det er ikke mulig å skaffe mer via de vanlige forsyningsveiene. Fader Mulcahy bestemmer seg for å forsøke seg på svartebørsen og tar med seg Klinger som hjelper.
618 «Your Hit Parade» 24. januar Under en lang økt på operasjonen forsøker Radar seg som DJ ved hjelp av en ny bunke plater som har kommet til leiren.
619 «What's Up, Doc» 30. januar Margaret Houlihan tror hun er gravid, noe som ville gjøre slutt på hennes militære karriere. Hun trenger en graviditetstest, men denne krever tilgang på en hare, som tilfeldigvis eies av Radar. Radar vil ikke ofre haren til fordel for testen. Samtidig blir B.J. og Winchester holdt som gisler av en bevæpnet og skadd soldat som krever å bli sendt hjem.
620 «Mail Call Three» 6. februar Etter uker med forsinkelser kommer endelig posten i store mengder. Hawkeye får post adressert til en annen Benjamin Pierce og B.J. finner ut at hans kone blir sjekket opp av en annen mann, mens Radar blir utav seg når han får vite at hans mor som er enke, har funnet seg en kjæreste.
621 «Temporary Duty» 13. februar Som en del av et utvekslingsprogram for offiserer tilbringer Hawkeye tid i en annen MASH-avdeling mens 4077 i bytte får en irriterende og obstanasig kirurg som alle vil bli kvitt.
622 «Potter's Retirement» 20. februar Oberst Potter planlegger å gå av etter at det blir kjent at det er sendt anonyme brev fra leiren som klager på hvordan han driver den.
623 «Dr. Winchester and Mr. Hyde» 27. februar Winchester er utkjørt og krigstrett. Han tyr til amfetamin for å holde seg gående, men han blir raskt avhengig.
624 «Major Topper» 27. mars I mangel av morfin må en ta i bruk plasebo-medikamenter. Klinger blir fra seg av vrede når han får se at en annen soldat blir sendt hjem på grunn av sin mentale tilstand.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]