Farlig kontakt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Fury
Generell informasjon
Nasjonalitet USA USA
Utgitt USA 10. mars 1978
Finland 15. september 1978
Lengde 118 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 18 år Norge (1978)
Produksjon
Regissør Brian De Palma
Manus Bok & screenplay:
John Farris
Produsent Frank Yablans
Musikk John Williams
Medvirkende Kirk Douglas
John Cassavetes
Carrie Snodgress
Charles Durning
Amy Irving
Eksterne lenker

Farlig kontakt (originaltittel: The Fury) er en amerikansk thriller-grøsser fra 1978 regissert av Brian De Palma. Hovedrollene spilles av Kirk Douglas og John Cassavetes.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sønnen til lederen for et institutt som driver psykisk forskning, kidnappes av en hemmelig amerikansk etterretningsorganisasjon og føres inn i en institusjon hvor hans overnaturlige psykiske evner testes med tanke på utnyttelse.

Forskeren Peter Sandza (Kirk Douglas) er lederen for et psykologisk institutt som driver med parapsykologiske tester sammen med sin sønn som har overnaturlige evner. En dag blir han utsatt for et attentat. Hans sønn Robin, som tror faren er drept, blir bortført av en hemmelig amerikansk etterretningsorganisasjon og fraktet til en hemmelig institusjon der hans parapsykologiske evner testes. Sandza skyr ingen midler i jakten på sin sønn og på Ben Childress (John Cassavetes), mannen som utsetter Robin for eksperimentene og som var hans kollega. Sandza treffer Gillian (Amy Irvin), en jente med lignende psykiske krefter. Med hjelp av hennes psykiske krefter får han vite hvor sønnen befinner seg og drar dit for å redde ham, samt ta hevn over Childress. Han finner sin sønn, men Childress eksperimenter har drevet ham til vanvidd, og både han og faren dør like etter at de gjenforenes. Mens han dør, klarer imidlertid Robin å opprette en slags psykisk forbindelse med Gillian. Når Childress forsøker å tvinge Gillian til å motta hans «hjelp» benytter hun sitt nyvunnede talent og dreper ham ved at han eksploderer fra innsiden og ut.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen vant i 1979 en Saturn Award ved Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA for beste make-up.

I rollene[rediger | rediger kilde]

(utvalg)

Ekstern lenker[rediger | rediger kilde]

Nett-TV[rediger | rediger kilde]