Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
IMOs hovedkvarterer i Lambeth, sett fra østsiden av Lambeth Bridge
Hovedkvarerbygningen sett fra Themsen

Den internasjonale skipsfartorganisasjonen (IMO) (engelsk: International Maritime Organization) er FNs sjøsikkerhetsorganisasjon, opprettet i 1948 for å ivareta sikkerhet til sjøs og å hindre forurensning av det marine miljø. IMO har 174 medlemsstater og har en rekke spesialiserte komitéer som utvikler internasjonal lovgivning og reguleringer.

IMO[rediger | rediger kilde]

IMO er også involvert i juridiske spørsmål, herunder ansvar og problemstillinger rundt erstatningsansvar, regulering av den internasjonale maritim trafikk og dessuten teknisk assistanse.

IMO har 174 medlemmer, som representerer regjeringer normalt gjennom sine nasjonale maritime administrasjoner. Hovedfokuset i IMO er å utvikle og ta i bruk internasjonale instrumenter eller regelverk for trygg, sikker og effektiv transport på rene hav. Gjennomføring av disse instrumentene blir pålagt regjeringer og deres maritime administrasjoner.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

organisasjonstubbDenne organisasjonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.