Grand Theft Auto: Vice City

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Grand Theft Auto: Vice City
Grand Theft Auto: Vice City
UtviklerRockstar North
UtgiverRockstar Games
DistributørTake-Two Interactive, Steam, Humble Store og PlayStation Store
ProdusentLeslie Benzies
SerieGrand Theft Auto
SpillmotorRenderWare
PlattformAndroid, Xbox, PlayStation 2, Microsoft Windows, macOS, personlig datamaskin, iOS, PlayStation 3 og PlayStation 4
UtgivelsePlayStation 2
NA 27. oktober 2002
SjangerSandkasseskytespill
Modusenspiller
Aldersgrense18 år[1]

Grand Theft Auto: Vice City er et amerikansk tredjepersons actionspill, og er det fjerde spillet i Grand Theft Auto-serien. Det ble lansert i USA 27. oktober 2002 for PlayStation 2 og ble senere lagd til Xbox og PC i 2003. iOS og Android i 2012 for å feire 10-årsjubileum av spillet. Vice City ble etterfulgt av Grand Theft Auto: San Andreas og etterfulgte Grand Theft Auto III .

Setting[rediger | rediger kilde]

Vice City henter mye av sin inspirasjon fra 1980-tallets USA. Spillets handling foregår i1986 i Vice City, en oppdiktet by som har virkelighetens Miami som forelegg. Visuelt avspeiler spillet – spesielt klær og kjøretøyer – 1980-tallets estetikk, noen ganger over i det parodiske. Der spillet Grand Theft Auto III foregår i den mørke, urbane byen «Liberty City», ser Vice City (hovedsakelig) ren og pen ut, med gylne strender, svaiende palmer og virkelighetstro solnedganger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen i spillet er mafia-medlemmet Tommy Vercetti, som nylig har sluppet ut fra fengsel. Etter å ha vært involvert i en narkotikahandel som gikk fryktelig galt, finner Tommy de ansvarlige. Samtidig bygger han opp et kriminelt imperium, og prøver å ta makten fra de andre kriminelle organisasjonene i byen. Spillet går ut på å bygge seg opp igjen og betale tilbake det han skylder mafiabossen.

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Flere kjente skuespillere har gitt stemmer til rollefigurer i spillet. Philip Michael Thomas, som spilte «Ricardo Tubbs» i TV-serien Miami Vice, gir stemme til «Lance Vance», og William Fichtner låner stemme til den nervøse advokaten til hovedfiguren Tommy Vercetti.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]