Grand Theft Auto: Vice City

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Grand Theft Auto: Vice City
Utvikler Rockstar north
Utgiver Rockstar games
Produsent Leslie Benzies
Spillmotor RenderWare
Plattform Windows, PlayStation 2
Utgivelse PS2 Oktober 27 (USA), 2002
Sjanger Sandkasse skytespill
Modus Enspiller, Flerspiller (uoffisiell)
Aldersgrense 18 år[1]
Mediaformat 1 x CD-ROM, DVD
Systemkrav * 800 MHz Intel Pentium III or AMD Athlon Central processing unit

Grand Theft Auto: Vice City er et amerikansk tredjepersons actionspill, og er det fjerde spillet i Grand Theft Auto-serien. Det ble lansert i USA 27. oktober 2002 for PlayStation 2 og ble senere lagd til Xbox og PC i 2003. iOS og Android i 2012 for å feire 10 års jubileum av spillet. Vice City ble etterfulgt av Grand Theft Auto: San Andreas og etterfulgte Grand Theft Auto III .

Setting[rediger | rediger kilde]

Vice City henter mye av sin inspirasjon fra 1980-tallets amerikanske kultur. Spillet er satt til 1986 i Vice City, en oppdiktet by modellert etter Miami. Spillets utseende, spesielt klær og kjøretøyer, reflekterer (og noen ganger parodierer) sin egen setting på 1980-tallet. I motsetning til den mørke, urbane byen i Grand Theft Auto III, Liberty City, ser Vice City (hovedsakelig) ren og pen ut, med gylne strender, svaiende palmer og livaktige solnedganger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien dreier seg rundt mafia-medlemmet Tommy Vercetti, som nylig har sluppet ut fra fengsel. Etter å ha vært involvert i en narkotikahandel som gikk fryktelig galt finner Tommy de ansvarlige, mens han bygger opp et kriminelt imperium, og prøver og ta makten fra de andre kriminelle organisasjonene i byen. Spillet går ut på å bygge seg opp igjen og betale tilbake det han skylder mafiasjefen.

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Kjente skuespillere har også bidratt med stemmer til spillet, f.eks. Philip Michael Thomas (Kjent som Ricardo Tubbs i Miami Vice) som Lance Vance og William Fichtner som den ganske så nervøse advokaten til Vercetti.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ PEGI: Grand Theft Auto: Vice City

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]