Hopp til innhold

Grand Theft Auto: Vice City

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grand Theft Auto: Vice City
UtviklerRockstar North
UtgiverRockstar Games
Distributør
ProdusentLeslie Benzies
SpillmotorRenderWare
Plattform
UtgivelsePlayStation 2
NA 27. oktober 2002
SjangerSandkasseskytespill
ModusEnspiller
Aldersgrense18 år[3]
Nettstedwww.rockstargames.com/vicecity/
Del av serien Grand Theft Auto

Grand Theft Auto: Vice City er et amerikansk tredjepersons actionspill, og er det fjerde spillet i Grand Theft Auto-serien.

Spillet ble lansert i USA 27. oktober 2002 for PlayStation 2, og ble senere lagd til Xbox og PC i 2003. iOS og Android i 2012 for å feire 10-årsjubileum av spillet. Vice City ble etterfulgt av Grand Theft Auto: San Andreas og etterfulgte Grand Theft Auto III .

Setting[rediger | rediger kilde]

Vice City henter mye av sin inspirasjon fra 1980-tallets USA. Spillets handling foregår i1986 i Vice City, en oppdiktet by som har virkelighetens Miami som forelegg. Visuelt avspeiler spillet – spesielt klær og kjøretøyer – 1980-tallets estetikk, noen ganger over i det parodiske. Der spillet Grand Theft Auto III foregår i den mørke, urbane byen «Liberty City», ser Vice City (hovedsakelig) ren og pen ut, med gylne strender, svaiende palmer og virkelighetstro solnedganger.

Til fots kan spilleren gå / løpe og hoppe, samt bruke våpen og grunnleggende hånd-til-hånd-kamp. Spilleren kan kjøre en rekke forskjellige kjøretøy, for eksempel bil, båt, fly og helikopter, vannscooter eller motorsykkel.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen er lagt til 1984, og spilleren får rollen som Victor "Vic" Vance stasjonert ved en militærbase kalt Fort Baxter. For å samle inn penger til medisiner for å hjelpe sin syke bror Pete, godtar Vic å hjelpe sin korrupte overordnede, sersjant Jerry Martinez. Spilleren blir dermed involvert i byens narkotika-handel, samtidig som han bistår en eksentrisk krigsveteran Phil Cassidy med en rekke andre oppdrag. Etter at en narkotika-handel går fullstendig galt, legger Martinez alt ansvaret på Vic. Som resultat blir Vic anklaget for forræderi, og blir sparket ut av militæret.

Vic begynner deretter å arbeide mer for Phil, i bytte mot et sted å bo. Martinez ansetter dem igjen for å gjøre arbeid for ham, men til slutt forråder han dem igjen. I mellomtiden arbeider Vic også for Phils svoger Marty Jay Williams, leder for Trailer Park Mafia, som Vic dreper, tar kontroll over gjengen og endrer navnet deres til Vance Crime Family. Han får i tillegg hjelp fra sin bror Lance for å ta mer kontroll fra andre rivaliserende gjenger, og øke deres egen makt. Men de blir også kidnappet av ett par andre kriminelle: Mendez-brødrene, Armando og Diego. Vic blir også introdusert for Ricardo Diaz, en narkotika-baron som forsøker å overta Mendez-brødrenes virksomhet. Han sysselsetter Vic og Lance til en rekke lyssky jobber.

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Flere kjente skuespillere har gitt stemmer til rollefigurer i spillet. Philip Michael Thomas, som spilte «Ricardo Tubbs» i TV-serien Miami Vice, gir stemme til «Lance Vance», og William Fichtner låner stemme til den nervøse advokaten til hovedfiguren Tommy Vercetti.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ PEGI: Grand Theft Auto: Vice City Arkivert 5. mars 2016 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]