Grand Theft Auto: Vice City

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Grand Theft Auto: Vice City
Grand Theft Auto: Vice City
UtviklerRockstar North
UtgiverRockstar Games
DistributørTake-Two Interactive, Steam og Humble Store
ProdusentLeslie Benzies
SerieGrand Theft Auto
SpillmotorRenderWare
PlattformAndroid, Xbox, PlayStation 2, Microsoft Windows, macOS, personlig datamaskin, iOS, PlayStation 3 og PlayStation 4
UtgivelsePlayStation 2
NA 27. oktober 2002
SjangerSandkasseskytespill
Modusenspiller
Aldersgrense18 år[1]

Grand Theft Auto: Vice City er et amerikansk tredjepersons actionspill, og er det fjerde spillet i Grand Theft Auto-serien. Det ble lansert i USA 27. oktober 2002 for PlayStation 2 og ble senere lagd til Xbox og PC i 2003. iOS og Android i 2012 for å feire 10-årsjubileum av spillet. Vice City ble etterfulgt av Grand Theft Auto: San Andreas og etterfulgte Grand Theft Auto III .

Setting[rediger | rediger kilde]

Vice City henter mye av sin inspirasjon fra 1980-tallets amerikanske kultur. Spillet er satt til 1986 i Vice City, en oppdiktet by modellert etter Miami. Spillets utseende, spesielt klær og kjøretøyer, reflekterer (og noen ganger parodierer) sin egen setting på 1980-tallet. I motsetning til den mørke, urbane byen i Grand Theft Auto III, Liberty City, ser Vice City (hovedsakelig) ren og pen ut, med gylne strender, svaiende palmer og livaktige solnedganger.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien dreier seg rundt mafia-medlemmet Tommy Vercetti, som nylig har sluppet ut fra fengsel. Etter å ha vært involvert i en narkotikahandel som gikk fryktelig galt finner Tommy de ansvarlige, mens han bygger opp et kriminelt imperium, og prøver og ta makten fra de andre kriminelle organisasjonene i byen. Spillet går ut på å bygge seg opp igjen og betale tilbake det han skylder mafiasjefen.

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Kjente skuespillere har også bidratt med stemmer til spillet, for eksempel Philip Michael Thomas (Kjent som Ricardo Tubbs i Miami Vice) som Lance Vance og William Fichtner som den ganske så nervøse advokaten til Vercetti.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]