Grand Theft Auto: Vice City Stories

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grand Theft Auto: Vice City Stories
UtviklerRockstar Leeds
UtgiverRockstar Games
DistributørTake-Two Interactive
Siste versjon1.2
PlattformPlayStation Portable, PlayStation 2
Utgivelse31. oktober 2006
SjangerAction-eventyrspill, videospill med LHBT-figur
ModusPSP: Enspiller, flerspiller
PS2: Enspiller
AldersgrenseBBFC: 18
CERO: Z
ESRB: M
OFLC: MA15+
OFLC: R18
PEGI: 18+
USK: 16
FormatDVD, UMD
Nettstedrockstargames.com
Del av serien Grand Theft Auto

Grand Theft Auto: Vice City Stories er et amerikansk tredjepersonsactionspill i Grand Theft Auto-serien utviklet av Rockstar Games og gitt ut på PlayStation Portable i 2006.[1] Spillet kom også ut på PlayStation 2 i 2007.[2] Det kom ut for PlayStation 3 i 2011.[3] Det er det andre spillet fra Rockstar til PSP. Som resten av spillene i GTA-serien har spillet 18-årsgrense.[4]

Spillet er strukturert på samme måte som tidligere utgivelser fra Grand Theft Auto-serien, med et stort miljø å bevege seg rundt i. Til fots er spilleren i stand til å gå og løpe, svømme eller hoppe, samt bruke forskjellige våpen og grunnleggende hånd-til-hånd-kamp. Spilleren kan også kjøre forskjellige kjøretøy, inkludert bil, båt, fly, helikopter, vannscooter eller motorsykkel.

Når spilleren ikke er på oppdrag som er viktige for handlingen, kan man fritt vandre rundt i hele spillets verden. Spilleren kan også delta i en rekke valgfrie oppdrag, som ikke har noe med selve handlingen å gjøre. Hvert fullførte oppdrag belønner spilleren med forskjellige bonuser eller inntekter. Vice City Stories finner sted i 1984 og er sentrert rundt byen Vice City, og er satt to år før hendelsene fra Grand Theft Auto: Vice City.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 1984 er korporal Victor "Vic" Vance stasjonert ved en militærbase som ligger i nærheten av Vice City kalt Fort Baxter. For å få tak i nok penger til medisiner for sin syke bror Pete, godtar Vic å hjelpe sin korrupte overordnede, sersjant Jerry Martinez, og blir raskt involvert i byens narkotika-handel. Samtidig må han bistå en eksentrisk krigsveteran Phil Cassidy som arbeider ved en havn. Etter at en narkotika-handel går galt forsøker Martinez å legge skylden på Vic ved å gjemme narkotika under sengen hans, og ta med en prostituert til militærbasen. Dette gjør at Vic blir kastet ut fra militæret.

Vic begynner å arbeide for Phil Cassidy, i bytte for et midlertidig sted å bo. Martinez ansetter dem til å gjennomføre arbeid for ham, men til slutt forråder han dem. I mellomtiden får Vic også jobb for Phils svoger Marty Jay Williams, leder for en gjeng kalt Trailer Park Mafia, som ofte misbruker sin kone Louise. Marty blir sint når Vic begynner et forhold til hans kone, og forsøker å kidnappe henne. Dette tvinger Vic til å drepe Marty.

Etter Martys død tar Vic kontroll over hele gjengen, og omdøper den til Vance Crime Family. Vic får besøk av sin bror Lance, og sammen begynner de å ta kontroll over rivaliserende gjenger og øke deres egen makt. I denne prosessen fårVic respekt fra en kubansk gjeng, ledet av Umberto Robina, og møter også en korrupt DEA-agent. Etter å ha stjålet en stor narkotika-sending, blir paret kidnappet av Mendez-brødrene, Armando og Diego. Vic blir også introdusert for Ricardo Diaz, en stor narkotika-baron som forsøker å overta Mendez-brødrenes virksomhet. Han sysselsetter Vic og Lance til en rekke kriminelle jobber.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Gtaportable.com». www.gtaportable.com. Arkivert fra originalen 15. mars 2017. Besøkt 26. september 2016. 
  2. ^ 15/02/2007, Robert Purchese Published. «Vice City Stories PS2 details». Eurogamer.net. Besøkt 26. september 2016. 
  3. ^ «Liberty City Stories and Vice City Stories Coming to PSN Next Week | Rockstar Games» (engelsk). Besøkt 26. september 2016. 
  4. ^ «PEGI Pan European Game Information - Advanced Search». www.pegi.info. Arkivert fra originalen 5. mars 2016. Besøkt 26. september 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]