Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned er den første av to planlagte episodiske utvidelsespakker utviklet for Xbox 360-versjonen av videospillet Grand Theft Auto IV, utviklet av Rockstar North. Spillet ble utgitt 17. februar 2009 av Rockstar Games.

Handlingen finner sted i samme setting som ble brukt for Grand Theft Auto IV: En fiktiv amerikansk metropol kalt Liberty City (løst basert på New York City) og nabo-området Alderney, som var løst basert på New Jersey. Spillet er lagt til et tredjepersonsperspektiv, og inkluderer nye våpen og kjøretøy som tidligere spill i serien ikke brukte. Dette inkludert spillerens skreddersydde motorsykkel, muligheten til å tilkalle hjelp fra andre medlemmer av Lost MC, og ekstra aktiviteter og jobber som ikke er en del av selve handlingen - inkludert gjeng-krig mot konkurrerende gjenger eller racer-løp med motorsykkel.

På grunn av spillerens posisjon i Lost MC, kan han ledsages gjennom enkelte oppdrag og gjeng-krig av en gruppe motorsyklister som, hvis de overlever gjennom hele oppdraget, kan forbedre seg og få erfaring og dermed bli mer kampherdede til senere oppdrag eller gjeng-konflikter. Hvis en motorsykkel til enhver tid blir drept under et oppdrag eller gjeng-konflikt, kan de bli erstattet av en annen karakter før det neste oppdraget. Johnny kan også motta ytterligere støtte fra to medlemmer fra The Lost som heter Terry og Clay. Terry kan sørge for våpen og rustning til Johnny. Men Clay kan levere en motorsykkel etter spillerens eget valg direkte til spilleren.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2008 blir Billy Gray, president for motorsykkel-klubben Lost MC i Alderney, ønsket velkommen av andre gjeng-medlemmer etter å ha blitt løslatt. Visepresident Johnny Klebitz er ivrig etter å gjenoppta deres tidligere virksomhet, irriterer Billy ham ved å bryte en våpenhvile som Johnny tidligere hadde arrangert med klubbens rivaler, dødens engler. Når et annet gjeng-medlem, Jason Michaels, blir drept legger Billy skylden på dødens engler til tross for mangelen på konkrete bevis. Han gir deretter gjengen ordre om å brenne ned fiendens klubb-hus som gjengjeldelse.

Spilleren møter også karakterer som Niko Bellic og Playboy X, to medarbeidere av narkotika-selger Elizabeta Torres. Avtalen avsløres raskt som et bakhold fra politiet, men Johnny klarer så vidt å unnslippe med en narkotika-forsendelse. I løpet av denne tiden gir Johnny også bistand til en korrupt politiker Thomas Stubbs III, som trenger hjelp med sin valgkamp. Når triadene angriper en del av gjengen, blir de tvunget til å forlate narkotikaen de forsøkte å selge for å unnslippe, men Billy blir arrestert av politiet i løpet av kaoset. Johnny overtar som klubb-president, men sliter med å skaffe nok penger for deres videre aktiviteter. Samtidig hjelper han også sin tidligere kjæreste Ashley Butler, med å betale gjeld hun skylder til en russisk gangster Dimitri Rascalov.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]