Grand Theft Auto 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Grand Theft Auto 2
Grand Theft Auto 2 logo.svg
UtviklerDMA Design
UtgiverRockstar Games
DistributørTake-Two Interactive og Steam
RegissørAlex De Rakoff
ForfatterDan Houser
SerieGrand Theft Auto
PlattformPlayStation, Dreamcast, Game Boy Color, Microsoft Windows, PlayStation og Microsoft Windows
Utgivelse30. september 1999
SjangerAction-eventyrspill
ModusFlerspiller, enspiller
Nettstedwww.rockstargames.com/gta2/
Forrige i serienGrand Theft Auto
Neste i serienGrand Theft Auto III

Grand Theft Auto 2 (GTA 2) er et amerikansk actionspill i Grand Theft Auto-serien utviklet av Rockstar North Production og gitt ut 22. oktober 1999PlayStation og PC. Året etter kom spillet på Game Boy Color og Dreamcast.

I likhet med forgjengeren Grand Theft Auto fokuserer spillet på å gjennomføre en rekke oppgaver, som er nødvendig for å komme videre i handlingen. Poeng tildeles fra forskjellige kriminelle handlinger som for eksempel å ødelegge kjøretøy, selge biler eller være med på oppdrag for forskjellige kriminelle syndikater. Jobber som tilbys kommer fra tre forskjellige syndikater. Hvert nivå har to forskjellige syndikater. Det tredje syndikatet er tilstede på alle nivåer. Ved å gjennomføre forskjellige jobber for slike syndikat, kan spilleren opparbeide seg mer respekt hos det syndikatet. Men hvis ett oppdrag mislykkes, risikerer spilleren å miste respekt.

Å gjennomføre forbrytelser fører også til uønsket oppmerksomhet fra politiet i spillet, som kommer til å jakte på spilleren for å arrestere eller drepe spilleren. Hvis spilleren blir arrestert eller drept, mister man alle våpen og annet utstyr de har fått tak i. Andre forbedringer i spillet inkluderer blant annet nye kjøretøy og andre karakterer som er mer interaktive med resten av spillets miljø. For eksempel gjeng-medlemmer som kan være med og slåss mot politiet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.