Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Grand Theft Auto: Ballad Of Gay Tony er den andre av to episodiske utvidelsespakker til Rockstar Games' Grand Theft Auto IV kalt Episodes From Liberty City. Spilleren får rollen som Luis Lopez, som jobber for eieren av en homse-klubb og en party-klubb, under kallenavnet Gay Tony.

Handlingen er lagt til byen Liberty City, som også ble brukt til Grand Theft Auto IV. Nye våpen, kjøretøy og en fallskjerm er også lagt til i dette spillet. Spilleren kan i løpet av handlingen be sine to venner, Armando og Henrique, om å bruke deres spesielle evner: Armando kan skaffe våpen til spilleren, samtidig som Henrique kan levere forskjellige kjøretøy.

Spilleren kan også gjennomføre en rekke andre aktiviteter eller frivillige jobber for å tjene mer penger. Dette inkluderer blant annet konflikter med andre gjenger, eller Triathlon Races, delta i Underground Fight Tournament, eller BASE-hopping. Triathlon Races består av fallskjerm-hopping til en samling båter, seiling gjennom forskjellige sjekkpunkter, landing ved en rekke kjøretøy, og racing til en målstrek.

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2008, etter å ha vært vitne til at Bank of Liberty blir ranet, møter Luis Fernando Lopez sin arbeidsgiver og forretningspartner, nattklubb-eier "Gay" Tony Prince. Tony sliter med å drive nattklubbene Maisonette 9 og Hercules, og må ta opp gjeld fra de kriminelle Ancelotti og Mori Kibbutz. Luis får arbeid for både Mori og Rocco Pelosi, en Ancelotti-gangster, for å betale Tonys gjeld. Samtidig hjelper han vennene sine, Armando Torres og Henrique Bardas, med narkotika-handel.

Senere planlegger Tony å kjøpe smuglede diamanter for 2 millioner dollar, for å selge dem til en høyere pris. Men han blir tatt i bakhold av medlemmer fra The Lost biker-gjengen, ledet av Johnny Klebitz. Tonys kjæreste Evan Moss blir drept, og de mister diamantene. I løpet av denne tiden, får Luis også arbeid for en russisk gangster Ray Bulgarin, som tilbyr seg å hjelpe til med å dekke Tonys gjeld.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]