Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grand Theft Auto: Chinatown Wars
UtviklerRockstar Leeds, Rockstar North
UtgiverRockstar Games
DistributørTake-Two Interactive
Nintendo eShop
PlayStation Store
Google Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS)
SerieGrand Theft Auto
PlattformNintendo DS
Playstation Portable
iPhone
iPod Touch
iPad
UtgivelseNintendo DS: 17. mars 2009
PlayStation Portable: 20. oktober 2009
IOS: 17. januar 2010
SjangerSandkasse, skytespill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense18 år
Nettstedwww.rockstargames.com/chinatownwars

Grand Theft Auto: Chinatown Wars er et amerikansk tredjepersonsskytespill som er utviklet av Rockstar Games. Det er gitt ut på Nintendo DS, PlayStation Portable og IOS. Spillet ble utgitt i 2009 som en del av Grand Theft Auto-serien.

Spillet foregår i en mindre gjengivelse av Grand Theft Auto IVs Liberty City. [1] I motsetning til Grand Theft Auto IV, kan spilleren deaktivere politibiler for å unnslippe politiet. Men jo flere "stjerner" spilleren får, desto mer politi kommer etter. Spilleren følger hovedpersonen Huang Lee i kampen for å få tilbake sverdet Yu Jian, som blir stjålet fra ham i det han lander i Liberty City. Videre kjemper du og prøver å få tilbake sverdet Yu Jian.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars fikk kritikk på grunn av kjøp og salg av narkotika i løpet av handlingen, som blant annet inkluderer heroin og ecstasy. [2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2009 reiser triade-medlem Huang Lee til Liberty City for å levere Yu Jian-sverdet, familiens verdifulle arvestykke vunnet i et kort-spill av sin nylig drepte far, til sin onkel Wu "Kenny" Lee. Men ved ankomst i Liberty City blir Huangs eskorte drept av ukjente angripere, som også stjeler sverdet. Huang overlever så vidt, og kommer seg til Kennys restaurant og informerer onkelen om tyveriet. Kenny, opprørt over nyhetene, avslører at han hadde til hensikt å gi sverdet til Hsin Jaoming - øverste leder for Liberty City Triads, for å sikre sin posisjon som hans etterfølger.

Kenny føler seg vanæret over å miste Yu Jian, og gir Huang ordre om å hjelpe til i virksomheten - noe som gjør at Huang trekkes inn i byens narkotika-handel. Samtidig forsøker to andre søker å bli Hsins etterfølger: Hans sønn Chan Jaoming, og et annet triade-medlem Zhou Ming. Huang blir også forfulgt og avlyttet av en korrupt politi-etterforsker Wade Heston, som tilbyr å hjelpe ham med å finne Yu Jian. Huang sier seg enig, og hjelper Heston med å gå etter en koreansk gjeng som er alliert med triadene - som de mistenker å stå bak sverd-tyveriet. I mellomtiden blir Huang kontaktet av Hsin Jaoming for å få hjelp, bekymret over nyheten om en mulig informant i hans kriminelle syndikat, og beordrer Huang til å undersøke både den koreanske gjengen og en kriminell motorsykkel-klubb kalt Angels of Death Outlaw. Huang må også hjelpe Heston med en rekke jobber de får fra Federal Investigation Bureau (FIB)

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

I løpet av Spike Video Game Awards i 2009 mottok Grand Theft Auto: Chinatown Wars en utmerkelse i kategorien for beste håndholdte spill. Den vant også en pris for Nintendo DS fra GameSpot. Spillet ble nominert til tre av GameSpot-prisene: Årets spill, Årets DS-spill og Årets handlingsspill, og vant årets DS-spill. [3]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]