Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Grand Theft Auto: Chinatown Wars
UtviklerRockstar Leeds, Rockstar North
UtgiverRockstar Games
DistributørTake-Two Interactive, Nintendo eShop og PlayStation Store
SerieGrand Theft Auto
PlattformNintendo DS
Playstation Portable
iPhone
iPod Touch
iPad
Utgivelse17. mars 2009
GenreAction-eventyrspill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense18 år

Grand Theft Auto: Chinatown Wars er et amerikansk tredjepersonsskytespill som er utviklet av Rockstar Games. Det er gitt ut på Nintendo DS, PlayStation Portable og IOS. Spillet ble utgitt i 2009 som en del av Grand Theft Auto-serien.

Spillet foregår i en mindre gjengivelse av Grand Theft Auto IVs Liberty City. [1] I motsetning til Grand Theft Auto IV, kan spilleren deaktivere politibiler for å unnslippe politiet. Men jo flere "stjerner" spilleren får, desto mer politi kommer etter. Spilleren følger hovedpersonen Huang Lee i kampen for å få tilbake sverdet Yu Jian, som blir stjålet fra ham i det han lander i Liberty City. Videre kjemper du og prøver å få tilbake sverdet Yu Jian.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars fikk kritikk på grunn av kjøp og salg av narkotika i løpet av handlingen, som blant annet inkluderer heroin og ecstasy. [2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I 2009 reiser triade-medlem Huang Lee til Liberty City for å levere Yu Jian-sverdet, familiens verdifulle arvestykke vunnet i et kort-spill av sin nylig drepte far, til sin onkel Wu "Kenny" Lee. Men ved ankomst i Liberty City blir Huang`s eskorte drept av ukjente angripere, som også stjeler sverdet. Huang overlever så vidt, og kommer seg til Kenny`s restaurant og informerer onkelen om tyveriet. Kenny, opprørt over nyhetene, avslører at han hadde til hensikt å gi sverdet til Hsin Jaoming - øverste leder for Liberty City Triads, for å sikre sin posisjon som hans etterfølger.

Kenny føler seg vanæret over å miste Yu Jian, og gir Huang ordre om å hjelpe til i virksomheten - noe som gjør at Huang trekkes inn i byens narkotika-handel. Samtidig forsøker to andre søker å bli Hsin`s etterfølger: Hans sønn Chan Jaoming, og et annet triade-medlem Zhou Ming. Huang blir også forfulgt og avlyttet av en korrupt politi-etterforsker Wade Heston, som tilbyr å hjelpe ham med å finne Yu Jian. Huang sier seg enig, og hjelper Heston med å gå etter en koreansk gjeng som er alliert med triadene - som de mistenker å stå bak sverd-tyveriet. I mellomtiden blir Huang kontaktet av Hsin Jaoming for å få hjelp, bekymret over nyheten om en mulig informant i hans kriminelle syndikat, og beordrer Huang til å undersøke både den koreanske gjengen og en kriminell motorsykkel-klubb kalt Angels of Death Outlaw. Huang må også hjelpe Heston med en rekke jobber de får fra Federal Investigation Bureau (FIB)

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

I løpet av Spike Video Game Awards i 2009 mottok Grand Theft Auto: Chinatown Wars en utmerkelse i kategorien for beste håndholdte spill. Den vant også en pris for Nintendo DS fra GameSpot. Spillet ble nominert til tre av GameSpot-prisene: Årets spill, Årets DS-spill og Årets handlingsspill, og vant årets DS-spill. [3]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]