Rockstar Games

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rockstar Games
Rockstar Games Logo.svg
Org.formInc
BransjeSpillutvikling
Etablertdesember 1998
MorselskapTake-Two Interactive
Datterselskap(er) Rockstar North, Rockstar London, Rockstar New England, Rockstar DundeeRediger på Wikidata
HovedkontorNew York City, New York, United States,USA
LandUSA
Produkt(er)Videospill
Grand Theft Auto Spillmotorer
Rockstar Advanced Game Engine (RAGE)
Grunnlegger(e)Sam Houser, Dan Houser, Jamie King
Nettstedhttps://www.rockstargames.com (engelsk)

Rockstar Games er en internasjonal spillutgiver grunnlagt i 1998, er basert i New York i USA og er eid av Take-Two Interactive. Grunnleggerne av Rockstar Games er Sam Houser, Dan Houser Terry Donovan, Jamie King og Gary Foreman. Rockstar Games hovedkontor befinner seg på Broadway i nabolaget Soho i New York. Blant spillprodusentens utgivelser er spill/spillserier som Grand Theft Auto (1997 - nå), Max Payne (2001 - 2012), Manhunt (2003 - 2007), Red Dead (2004 - nå) og L.A. Noire de mest kjente og mest profilerte. Spesielt GTA og Manhunt har fått mye media- oppmerksomhet siden disse spillene inneholder scener og spillmekanikk som skildrer vold og brutalitet. Rockstars spill er også kjent for store åpne verdener og det som kalles «Free Roam».

Selskapets filosofi[rediger | rediger kilde]

Selskapets filosofi ifølge deres visepresident Dan Houser[trenger referanse] er å unngå å lage spill i samme stil som konkurrentene, det sikter heller på å lage noe særegent. Rockstar har derfor unnlatt å skape spill innen first-person shooter-stilen.

Undergrener[rediger | rediger kilde]

Rockstar består av flere under-grener. Disse er Rockstar Leeds (2004 – nå) som er basert i Leeds i England og har blant annet skapt Grand Theft Auto: Liberty City Stories og Vice City Stories til PlayStation Portable, Rockstar Lincoln (1999 – nå) tidligere kjent som Tarantula Studios og er basert i Lincoln i England, Rockstar London (2005 – nå) som overtok utviklingen av Manhunt 2 etter nedleggingen av Rockstar Vienna, Rockstar New England (2008 – nå) tidligere kjent som Mad Doc Software og er basert i Andover Massachusetts, Rockstar North (1999 – nå) som ble grunnlagt i 1988 som DMA Design og er kjent for GTA og Manhunt seriene, Rockstar San Diego (2003 – nå) tidligere kjent som Angel Studios og er skaper av blant annet RAGE motoren, Red Dead Revolver, Red Dead Redemption, to Midtown Madness spill og Midnight Club serien, og Rockstar Toronto (1999 – nå) tidligere kjent som Rockstar Canada og er kjent for blant annet The Warriors. Tidligere under- grener er Rockstar Vancouver som ble startet i 2002 og slått sammen med Toronto- grenen i 2012, og Rockstar Vienna som ble startet i 2003 og nedlagt i 2006.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]