Rockstar Games

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rockstar Games
Rockstar Games Logo.svg
Org.formEntreprise
BransjeVideospillindustrien
Etablertdesember 1998
Eier(e) Take-Two InteractiveRediger på Wikidata
Morselskap Take-Two InteractiveRediger på Wikidata
Datterselskap Rockstar North, Rockstar London, Rockstar New England, Rockstar DundeeRediger på Wikidata
Hovedkontor New York, New YorkRediger på Wikidata
LandUSA
Produkt(er)Grand Theft Auto
Red Dead
Bully
Midnight Club
Max Payne
Manhunt
Grunnlegger(e)Sam Houser, Dan Houser, Jamie King
Daglig leder Sam HouserRediger på Wikidata
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Rockstar Games
40°43′44″N 73°59′24″V

Rockstar Games er en amerikansk spillutgiver grunnlagt i 1998, som er basert i New York i USA og eid av Take-Two Interactive. Dens grunnleggere er Sam Houser, Dan Houser, Terry Donovan, Jamie King og Gary Foreman. Rockstar Games har hovedkontor på Broadway i nabolaget Soho i New York. Spillprodusenten står blant annet for spillene/spillseriene Grand Theft Auto (1997–), Max Payne (2001–2012), Manhunt (2003–07), Red Dead (2004–) og L.A. Noire. Spesielt GTA og Manhunt-seriene har fått mye oppmerksomhet i media grunnet deres voldelige karakter. Rockstar Games' spill er også kjent for å ha store, åpne verdener der spilleren kan reise rundt fritt (kjent som «Free Roam»).

Selskapets filosofi[rediger | rediger kilde]

Selskapets filosofi ifølge deres visepresident Dan Houser[trenger referanse] er å unngå å lage spill i samme stil som konkurrentene, det sikter heller på å lage noe særegent. Rockstar har derfor unnlatt å skape spill innen first-person shooter-stilen.

Undergrener[rediger | rediger kilde]

Rockstar består av flere under-grener. Disse er Rockstar Leeds (2004 – nå) som er basert i Leeds i England og har blant annet skapt Grand Theft Auto: Liberty City Stories og Vice City Stories til PlayStation Portable, Rockstar Lincoln (1999 – nå) tidligere kjent som Tarantula Studios og er basert i Lincoln i England, Rockstar London (2005 – nå) som overtok utviklingen av Manhunt 2 etter nedleggingen av Rockstar Vienna, Rockstar New England (2008 – nå) tidligere kjent som Mad Doc Software og er basert i Andover Massachusetts, Rockstar North (1999 – nå) som ble grunnlagt i 1988 som DMA Design og er kjent for GTA og Manhunt seriene, Rockstar San Diego (2003 – nå) tidligere kjent som Angel Studios og er skaper av blant annet RAGE motoren, Red Dead Revolver, Red Dead Redemption, to Midtown Madness spill og Midnight Club serien, og Rockstar Toronto (1999 – nå) tidligere kjent som Rockstar Canada og er kjent for blant annet The Warriors. Tidligere under- grener er Rockstar Vancouver som ble startet i 2002 og slått sammen med Toronto- grenen i 2012, og Rockstar Vienna som ble startet i 2003 og nedlagt i 2006.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]