Eastbourne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Eastbourne

Kart over Eastbourne
Vist i East Sussex

Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Region: Sørøst-England
Adm. grevskap: East Sussex
Seremonielt grevskap: East Sussex
Status Distrikt og by (town)
Adm. senter Eastbourne
Areal 44,16 km²
Befolkning 91 413 (2003)
Bef.tetthet 2070 innb./km²
ONS-kode 21UC

Eastbourne er en by og et administrativt distrikt i East Sussex, England. Den markedsfører seg selv som The Sunshine Coast («Solskinnskysten»), og hevder å ha et rekordhøyt antall soldager blant britiske byer. Byen er også kjent som et sted hvor mange pensjonister velger å bosette seg på grunn av det behagelige klimaet, men i senere år har gjennomsnittsalderen sunket etter byggeprosjekter rettet inn mot unge familier.

Byen ligger rett ved South Downs, og har flere store strender. Den er greit tilgjengelig fra Brighton og London, men da det lokale jernbanenettet er umoderne er det få pendlere som velger å slå seg ned der.

Strandpromenaden består nesten bare av viktorianske hoteller, og man finner ikke glorete butikker av den typen som eller spretter opp nær strender. Dette skyldes at mye av Eastbourne tilhørte hertugen av Devonshire, som ikke tillot at bygningene ble omgjort til butikker, og man har holdt på dette preget. Det finnes også flere gamle befestede tårn og et fort i byen.

George Orwell gikk mellom 1911 og 1916kostskole i Eastbourne, og man maner at han fikk inspirasjonen til Kamerat Napoleon fra en gård i Willingdon, en av Eastbournes forsteder.