Maidstone (distrikt)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maidstone

Kart over Maidstone
Vist i Kent

LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
RegionSørøst-England
Adm. grevskapKent
Seremonielt grevskapKent
StatusDistrikt
Adm. senterTunbridge Wells
Areal393,33 km²
Befolkning161 819 (2014)
Bef.tetthet355 innb./km²
ONS-kode29UH
Kart
Maidstone
51°16′24″N 0°31′20″Ø

Maidstone er et distrikt i Kent, England. Administrasjonssenter og viktigste by er Maidstone, som også er administrasjonsby for grevskapet. Distriktet ble dannet den 1. april under loven om lokalstyre (Local Government Act 1972), og var en sammenslåing av det tidligere kommunale borough med de rruale distriktene Hollingbourne og Maidstone.[1]

Distriktet dekker et område øst og sør for byen Maidstone, og strekker seg i liten grad vest- og nordover. Det ligger mellom North Downs og Weald, i den sentrale delen av Kent. Motorveien M20 og kanaltunnelbanen går gjennom det fra vest til øst.

Den fine sanden som finnes i distriktet er svært godt egnet til glassproduksjon. Det finnes også mye kalk, spesielt der de tre elvene Medway, Beult og Teise møtes og i North Downs. På grunn av elvene og kalken er papir- og sementproduksjon også viktige lokale industrier.

Kretsinndeling[rediger | rediger kilde]

Distriktet er delt i valgkretser (wards). Ti av disse er bydeler i Maidstone, mens de andre er landkretser basert på landsbyer.

Landkretser og landsbyer[rediger | rediger kilde]

Kretser merket (1) er verdslige sogn, som har et eget sogneråd. Det finnes også noen verdslige sogn som bare dekker en del av en krets, nemlig landsbyene Bredhurst, East Farleigh, Stockbury, og West Farleigh.

Landsbyer som ikke har noe sogneråd og ikke offisielt listes opp innenfor kretsene er Broomfield, Collier Street, East Sutton, Hollingbourne, Hunton, Linton, Nettlestead, Sutton Valence, og Ulcombe.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]