Havant

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Havant

Kart over Havant
Vist i Hampshire

LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
RegionSørøst-England
Adm. grevskapHampshire
Seremonielt grevskapHampshire
StatusDistrikt
Adm. senterHavant
PostnummerPO9
Retningsnummer023
Areal53,33 km²
Befolkning45 826 (2011)
Bef.tetthet2 102 innb./km²
ONS-kode24UH
Kart
Havant
50°51′N 0°59′V

Havant er en by og et administrativt distrikt i det sørøstlige hjørnet av Hampshire, England. Den ligger omtrent midt mellom Portsmouth og Chichester, og har togforbindelse til London, Brighton og Portsmouth. Dens kommune (borough) har i henhold til folketellingen i 2011 en befolkning på rundt 125 000 innbyggere,[1] bestående av byen og dens forsteder, inkludert feriestedet Hayling Island og Rowland's Castle, den mindre byen Waterlooville og Langstone Harbour. Havant alene har en befolkning på 45 826 innbyggere (2011).[2] Befolkningen har mer en doblet seg siden den andre verdenskrig ved at en betydelig andel landområder fra jordbruk og skogland har blitt gjort tilgjengelig som følge av brannbombingen av Portsmouth under krigen.

I sentrum finnes spor fra romersk tid. Gatenettet i sentrum har beholdt et romersk preg, med to rette gater som krysser hverandre i sentrum, med en kirke som ligger ved krysset.

Det meste av byen er fra tiden etter andre verdenskrig. Store deler av den eldre bebyggelsen ble ødelagt av brann i 1760. Kirken og noen få hus sto igjen, og disse husene er nå kollektivt kjent som The Old House at Home, og er bygget sammen og innredet som en pub. Det hevdes at to av bjelkene i hovedbaren er fra et av skipene i den spanske armada, og at Englands siste Dansende bjørn engang var bundet til en stolpe kjent som «Bjørnestolpen» (Bear Post).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ UK Office for National Statistics
  2. ^ ««Key Statistics: Dwellings; Quick Statistics: Population Density; Physical Environment: Land Use Survey»». Arkivert fra originalen 11. februar 2003. Besøkt 15. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]