Tonbridge and Malling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tonbridge and Malling

Kart over Tonbridge and Malling
Vist i Kent

LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
RegionSørøst-England
Adm. grevskapKent
Seremonielt grevskapKent
StatusDistrikt
Grunnlagt1. april 1974
Adm. senterWest Malling
Areal240,13 km²
Befolkning109 612 (2003)
Bef.tetthet456 innb./km²
ONS-kode29UP
Kart
Tonbridge and Malling
51°16′59″N 0°21′00″Ø

Tonbridge and Malling er et distrikt i Kent, England. Det dekker et område fra North Downs ved Burham og Snodland i nord til Tonbridge i sør. Elven Medway renner gjennom distriktet fra vest mot øst. Administrasjonssenteret er formelt landsbyen West Malling, men flere kontorer er lagt til Tonbridge og Kings Hill.

Historie[rediger | rediger kilde]

Området har vært bebodd siden steinalderen. Det finnes en rekke spor fra den yngre steinalder, som megalittene Kits Coty ved Aylesford, Coldrumsteinene ved Trottiscliffe og Long Barrow ved Aldington. Det er også gjort en rekke funn fra bronse- og jernalderen. Som ellers i Kent, som var området hvor romerne gikk i land i 43, er det mange romersk funn.

Området nærmest Tonbridge er ikke med i Domesday Book, men de fleste andre bosetninger i distriktet er nevnt. Det ble bygget slott ved Tonbridge, Allington og West Malling i det 13. århundre. Det fantes også flere større klostre, som St. Mary's Abbey fra 1092 og Aylesford Priory fra det 13. århundre. Flere herregårder fra middelalderen er bevart, blant annet Ightham Mote og Old Soar Manor.

Kretsinndeling[rediger | rediger kilde]

Distriktet er delt i 26 kretser (wards), hvorav syv er bydeler i Tonbridge og resten er landkretser, basert på landsbyer.

Landkretser og landsbyer[rediger | rediger kilde]

Blant landsbyer som ligger innenfor en av disse kretsene er: