Wikivoyage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen nevner Wikimedia eller et av Wikimedias prosjekter. Vær oppmerksom på at Wikipedia er et Wikimedia-prosjekt.
Wikivoyage
Nettstedwikivoyage.org (mul)
Kommersielt?Nei
Type nettstedWiki
Tilgjengelige språkSju aktive utgaver (engelsk, fransk, italiensk, nederlandsk, russisk, svensk, tysk)
Eier(e)Wikimedia Foundation
Lansert10. desember 2006
Alexa23 957 (29. november 2017)

Wikivoyage er en nettbasert reisehåndbok for reisemål og reiseemner skrevet av frivillige forfattere. Navnet er en sammensetning av ordene «wiki» (en nettbasert programvare som lar brukere åpent redigere innholdet) og «voyage», det franske ordet for «reise».

Prosjektet ble starta som en forgrening av den tyskspråklige utgaven av Wikitravel i september 2006, for å unngå kommersiell innflytelse på prosjektet. Wikivoyage ble starta av den tyske foreningen Wikivoyage e.V., og ble lansert 10. desember 2006. Innholdet gis ut under den frie lisensen Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår.

Midt i 2012 ønsket størsteparten av Wikitravels engelskspråklige fellesskap, deriblant de fleste administratorene, å gjenforene Wikitravel- og Wikivoyage-prosjektene som et nytt ikke-kommersielt prosjekt. De søkte støtte fra Wikimedia Foundation til å ha prosjektet som en del av Wikimedia-organisasjonen, hvilket ble godkjent i september 2012.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Tilman Bayer (31. oktober 2012). «Wikimedia Highlights, September 2012». Wikimedia blog. Henta 20. november 2012.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]