Dry Tortugas nasjonalpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dry Tortugas nasjonalpark
Fort Jefferson i Dry Tortugas nasjonalpark.
LandUSA
DelstatFloridas flagg Florida
Ligger iMonroe County
OmrådeMonroe County
Nærmeste bosetningKey West
Areal262 km²
Opprettet4. januar 1935
Årlig besøkstall64 122 (2006)
Kart
Dry Tortugas nasjonalpark
24°37′43″N 82°52′24″V

Dry Tortugas nasjonalpark er en nasjonalpark i Florida, USA. Den ble grunnlagt 4. januar 1935 og hadde 64 122 besøkede i 2006. Parken er kun tilgjengelig med sjøfly eller båt. Parkens aktiviteter omfatter snorkling, landturer, dykking, sjøfiske og fugletitting.

Innsiden av Fort Jefferson.

Parken er kjent for det rike plante- og dyrelivet i havet, fargerike korallrev og alle legendene om skipsvrak og sunkne skatter. Parkens midtpunktet er Fort Jefferson som er et massivt men uferdig kystfort. Fort Jefferson er den største murstrukturen på den vestlige halvkule og er sammensatt av over 16 millioner murstein.

Den første europeeren som fikk øye på området der nasjonakparken er i dag var Ponce de Leon, som besøkte området på sin oppdagelsesreise i 1513. I nasjonakparken fanget Leon 160 havskilpadder og da han kom tilbake til Europa refererte han til øyene som «Tortugas» som betyr skilpadder.

Under den føderale regjeringens nedstengning av nasjonalparker i 1995 ble Dry Tortugas stengt sammen med alle de andre nasjonalparkene i USA. Stengningen av nasjonakparken hadde en svært skadelig effekt på turismen og dermed også delstatens økonomi derfor begynte delstatens innbyggere som bodde i nærheten av parken å samle inn penger for å kunne holde Dry Tortugas åpen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]